0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kedelig konserves: Dåsetomater er uden smag af sol og varme

Dåser med hakkede tomater fås til alt fra 4 til 13 kroner, men uanset prisen mangler de alle smag af solens varme, mener dommer i Politikens test.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mette Duedahl
Foto: Mette Duedahl

Tomater på dåse er lavet for at gøre arbejdet i køkkenet lettere, men smagen på testens varer er ikke på højde med den ægte vare – eller de bedste italienske dåser.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kender du duften af knaldrøde, saftige, sprøde og solmodne tomater? Så søde, bitre og intense i smagen, at du kan se tomatmarken i Syditalien foran dig? Hvis du genkender denne oplevelse, er det næppe fra en af de gange, du har åbnet en dåse hakkede tomater fra supermarkedet. De smager nemlig generelt for lidt af sol og varme, mener Politikens testdommere.

»Der er for meget vand i dem. Det er åbenbart svært at finde den rige tomatsmag i de dåsetomater, man kan købe her«, siger den ene testdommer, lektor og fødevareekspert Michael René, der har sin egen blog om fødevarekvalitet og hygiejne på michaelrene.com.

»De mangler alle sammen smagen af sol og varme. Sødmen fra solen skal balancere syren på flotteste vis. Men den balance mangler konsekvent«, siger den anden testdommer, Claus Pedersen, der har arbejdet som kok i Italien og i dag driver sitet azienda.dk om italiensk madkultur.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts