Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Tata er både navnet på Gl. Scenes scenetæppe og den tidligere balletdanser Alexander Kølpins cocktailbar, der ligger i Hotel Sanders ved Kgs. Nytorv.

Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldelse af Alexander Kølpins hippe cocktailbar: 155 kroner for en gin & tonic? I må have spist søm

Tata byder på dyre og fremragende drinks. Desværre matcher betjeningen ikke prisniveauet.

Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lige nu har jeg allermest lyst til at boarde et fly med kæresten.

Men det går ikke. Klimaet lider, kassen er tom, ferien er brugt. Derfor er der ikke andet at gøre end at stå det igennem. Januar. Men så er det jo godt, at man ikke behøver at rejse til et andet land for at føle, at man er et helt andet sted.

For eksempel kan man parkere sin cykel i Tordenskjoldsgade og træde ind på Tata – cocktailbaren, der er en del af det nyrenoverede hotel Sanders, der har lånt boutiquestemning og afslappet luksus fra hippe metropoler.

Jeg har ikke smagt så god en version, siden jeg fik dem første gang i Madrid. Ansjoserne er tilpas små, bløde og med et syrligt efterspark, der fjerner enhver smag af fisk, men kun efterlader munden hungrende efter mere

Vi bliver taget imod af hvide smokingjakker og brede smil, der viser os venligt hen til cocktailbaren med tunge velourgardiner, bløde plysmøbler og ild i pejsen. Allerede inden vi er sunket ned, kommer der vand og et glas huspunch. Point for det.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Baren Tata på Hotel Sanders.

Kortet er delt op i akter som en historisk reference til naboen Gamle Scene. Og første akt er virkelig god: Chartreuse fix sender mig af sted til Copacabana med en kæmpe bunke mynteblade som palmebuket og afstemt smag fra pistaciemælken.

Drinken Journalist, der blandt andet består af gin, vermouth og lime, ligner et forvokset snapseglas eller et diminutivt cocktailglas, men er elegant udført i sin skarphed. Samtidig kommer en stor tallerken padrons (70 kr.)flyvende ind. De små grønne pebre er perfekt grilledeog er snedækkede af et godt lag parmesan. Helt enkelt og i orden. Vi bliver i det spanske med en omgang boquerones – eddikemarinerede ansjoser.

Jeg har ikke smagt så god en version, siden jeg fik dem første gang i Madrid. Ansjoserne er tilpas små, bløde og med et syrligt efterspark, der fjerner enhver smag af fisk, men kun efterlader munden hungrende efter mere.

Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Rum Old Fashioned på Tata.

Første akt får stående bifald. Men så virker det, som om der er vagtskifte. Den opmærksomme betjening er forsvundet ud ad døren, og der er for lang pause, før vi når anden omgang.

Smilet lyser dog op, da drinken med navnet Bitterblossom rammer læberne. Hyldeblomst er i selskab med grape og cynar bitter (artiskoklikør), der giver en bitterhed til den indtagende hyldeblomst og minder om en interessant kvinde, man har lyst til at tale med.

Sådan er det ikke med Ki No Bi Gin & Tonic. 155 kroner koster den klassiske drink, der godt nok er lavet på japansk gin i »verdensklasse«, men med den udvikling, der er på ginmarkedet, er vi ikke imponerede. Kun forargede over prisen.

Forestillingen er slut, og vi vifter med kortet. Vi ender med at gå i baren for at betale. Vi kunne også have valgt bare at smutte. Jeg tror næppe, det var blevet opdaget.

Hipnessfaktor

Hotelbaren er ikke længere et sted for enlige, patetiske midaldrende mænd. Med kapital og indretningskonsulenter i ryggen har flere hoteller i byen lagt sig i selen for at indrette barer, der skal tiltrække byens internationale, pengestærke segment.

Hotel Sanders er ejet af Kølpin-gruppen (som i tidligere balletdanser Alexander Kølpin), indretningen er übercool (især toiletterne), og muligheden for at spotte en model eller finansmand er høj.

Pris vs. kvalitet

Cocktails i Kbh. K har for længst sneget sig over de 100 kroner, der engang var smertegrænsen. En del fås for 120 kroner, men Tata sprænger prisrammen med en gin og tonic til 155 kroner.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det er (for) mange penge for en simpel drink. Der er kælet for barretterne, der tilmed er rigelige i størrelsen. 75 kroner for de sublime boquerones og 70 for padrons er et kup og viser, at standarden for, hvad du kan få i en bar, eksploderer i disse år.

Dommen

Vi snakker, drikker og spiser i et par timer og betaler 710 kroner. For samme beløb er det muligt at få en skøn ret og et godt glas vin på mange af byens steder. Er det så pengene værd?

Tata er uden tvivl en oplevelse, der sender dig på rejse. Men hvis illusionen om at sidde i en hip metropols boutique-hotelbar skal holde, går det ikke, at man må sidde og vifte med kreditkortet for at få lov at bestille mere og betale.

Det udstiller desværre, at service visse steder i København stadig er et fremmedord.


Læs mere:

IBYEN

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser