Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nick Rud
Pr-foto: Nick Rud
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chin-chin! Ny cocktailbar på Vesterbro vil lave cocktails efter årstiderne

På Vesterbros nye cocktailbar Vang & Bar kommer kortet til at skifte ugentligt, nogle gange dagligt, alt efter hvilke råvarer der er i sæson.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke længe siden endda, at man skulle på hotelbar for at få en ordentlig cocktail i København.

Sådan er det ikke længere.

I dag er der utallige specialiserede cocktailbarer rundt omkring i byen, og nogle af dem bliver endda omtalt som værende blandt de bedste i verden af de internationale medier. København er blevet en rigtig cocktailby, er den.

Men spørger man Emil Vang, der står bag hovedstadens nyeste cocktailbar, Vang & Bar på Vesterbro, er der ikke for mange.

»Nej, nej. The more the merrier«, siger han, da Ibyen fanger ham på telefonen.

»Men nu er det ikke, fordi jeg har siddet og lavet en markedsanalyse, inden jeg besluttede mig for at åbne Vang & Bar. Mest af alt gør jeg det her, fordi jeg ikke kan lade være«.

Nick Rud
Pr-foto: Nick Rud

Jorden bestemmer

Vang & Bar åbner tirsdag 29. januar på Ingerslevsgade 200, hvor Café Flisen og senere også cocktailbaren The Rusty Jigger tidligere lå. 9. februar er der åbningsfest med en gratis cocktail til første 200 gæster.

Ambitionen for Emil Vang er, at cocktailbaren skal være blandt byens bedste. Tidligere har han arbejdet på anerkendte steder som Gilt og Holmens Kanal, og de seneste par år har han drevet Mobilbar, en cateringvirksomhed for cocktails.

»Jeg har gået og sparet op de sidste fire år til at kunne købe min egen bar«, siger Emil Vang.

»Ideen er, at vi skal bruge årstiderne, ligesom kokke gør det på restauranter. Inden for cocktailverdenen har vi været tilbøjelige til bare at lave det, der var populært. Så var det dark’n’stormy, så var det whiskey sour. I stedet vil vi gerne lade det, der kommer op fra jorden, bestemme, hvad der er på kortet«.

»Nu stopper det fandeme«

På Vang & Bar bliver man taget imod, når man kommer ind ad døren, og placeret ved et bord. Herefter får man mulighed for at bestille cocktails à la carte eller en cocktailmenu med tre cocktails og en snack for 275-300 kroner. Menuen kommer til at skifte ugentligt, nogle gange også dagligt.

»Jeg vil gerne skabe et miljø, hvor bartenderen får lov til at være kreativ. Og så skal det være sådan, at hvis kvæderne smager godt lige nu, så laver vi cocktails med kvæder«.

Men selv om der er bordservering, når man kommer ind på Vang & Bar, skal stemningen også være afslappet, siger Emil Vang.

»Det er også det, navnet skal signalere. Først var vi ude i alle mulige hipsternavne som mön, og hvad ved jeg, men på et tidspunkt tænkte jeg bare: Nej, nu stopper det fandeme. Og så blev det bare Vang & Bar. Helt enkelt«.

Vang & Bar. Ingerslevsgade 200, København V. Åbner tirsdag 29. januar klokken 16.00. Åbningsfest lørdag 9. februar med en gratis cocktail til de første 200 gæster.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Nanna Navntoft

Ibyens spise­seddel:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve lige nu

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden