0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Vi rykker hårdt ind«: Jysk burgerkæde tager kampen op mod Jagger, Gasoline og alle de andre

The Burger Shack har haft stor succes i Jylland og på Fyn. Nu rykker burgerkæden også til København med fire åbninger i 2019.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
The Burger Shack
Pr-foto: The Burger Shack

The Burger Shack har på tre år spredt sig fra Aarhus til det mest af Jylland og Odense. Nu åbner de deres første burgerbar i København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man skulle tro, at københavnernes appetit på burgere efterhånden var ved at være stillet.

I løbet af de sidste mange år har der udspillet sig en såkaldt burgerkrig i hovedstaden. Steder som Jagger, Gasoline Grill, Yoburger, Tommi’s Burger Joint, Cocks & Cows, Sliders, Grillen og mange flere har, bevæbnet med boller, bøffer og mayonnaise, kæmpet en indædt kamp om byboernes gunst, og i dag kan du ikke gå 500 meter uden at snuble over en burgerbar.

Vi kan noget, de andre ikke kan

Og det bliver åbenbart ved.

Nu har den jyske burgerkæde The Burger Shack nemlig meddelt, at de åbner deres første burgerbar i København, og at de har planer om at åbne yderligere tre i løbet af 2019. Ambitionen er ikke alene at ligge i brokvartererne og Indre By, men i hele Storkøbenhavn.

Den første kommer til at ligge på Tapperitorvet 1 i Carlsbergbyen, hvor der tidligere lå en pølsevogn, og den åbner i løbet af foråret.

»Vi har villet åbne i København i lang tid. Men konkurrencen i København er benhård, så selv om vi i dag har 12 burgerbarer i Jylland og på Fyn, har vi villet være fuldstændig klar, inden vi åbnede i København«, fortæller Christoffer No Kjærholm, der er direktør i The Burger Shack.

»Nu er vi klar, og vi rykker hårdt ind«.

Danmarks bedste burger?

Når Christoffer Kjærholm siger, at de rykker hårdt ind, er der grund til at tro ham.

Den første Burger Shack åbnede for tre år siden i Aarhus, og menuen stod på simple burgere i amerikansk stil, pomfritter med parmesan og timian og en menu til 85 kroner. Og selv om der på det tidspunkt også var kamp om burgerne i Aarhus, virkede det tilsyneladende, for i dag har Burger Shack filialer spredt ud over det meste af Jylland og to i Odense.

Der kan ikke blive ved med at åbne nye steder, og nogle vil også falde fra undervejs, men det er ikke, fordi folk kommer til at stoppe med at spise burgere

En af grundene til den hurtige vækst må være, at både Aarhus Stiftstidende og Børsen har udråbt deres burger til Aarhus’ bedste. Det har sikkert også hjulpet på omsætningen, at de sidste år vandt en brugerafstemning om Danmarks bedste burger på opdagdanmark.dk.

Men spørgsmålet er, om det hjælper noget som helst på et københavnsk marked, som i forvejen virker stopfyldt. For eksempel måtte Lars Seiers burgerkæde Juicy Burger sidste år smide forklædet og lukke.

Miriam Dalsgaard