Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
The Burger Shack
Pr-foto: The Burger Shack

The Burger Shack har på tre år spredt sig fra Aarhus til det mest af Jylland og Odense. Nu åbner de deres første burgerbar i København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Vi rykker hårdt ind«: Jysk burgerkæde tager kampen op mod Jagger, Gasoline og alle de andre

The Burger Shack har haft stor succes i Jylland og på Fyn. Nu rykker burgerkæden også til København med fire åbninger i 2019.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Man skulle tro, at københavnernes appetit på burgere efterhånden var ved at være stillet.

I løbet af de sidste mange år har der udspillet sig en såkaldt burgerkrig i hovedstaden. Steder som Jagger, Gasoline Grill, Yoburger, Tommi’s Burger Joint, Cocks & Cows, Sliders, Grillen og mange flere har, bevæbnet med boller, bøffer og mayonnaise, kæmpet en indædt kamp om byboernes gunst, og i dag kan du ikke gå 500 meter uden at snuble over en burgerbar.

Vi kan noget, de andre ikke kan

Og det bliver åbenbart ved.

Nu har den jyske burgerkæde The Burger Shack nemlig meddelt, at de åbner deres første burgerbar i København, og at de har planer om at åbne yderligere tre i løbet af 2019. Ambitionen er ikke alene at ligge i brokvartererne og Indre By, men i hele Storkøbenhavn.

Den første kommer til at ligge på Tapperitorvet 1 i Carlsbergbyen, hvor der tidligere lå en pølsevogn, og den åbner i løbet af foråret.

»Vi har villet åbne i København i lang tid. Men konkurrencen i København er benhård, så selv om vi i dag har 12 burgerbarer i Jylland og på Fyn, har vi villet være fuldstændig klar, inden vi åbnede i København«, fortæller Christoffer No Kjærholm, der er direktør i The Burger Shack.

»Nu er vi klar, og vi rykker hårdt ind«.

Danmarks bedste burger?

Når Christoffer Kjærholm siger, at de rykker hårdt ind, er der grund til at tro ham.

Den første Burger Shack åbnede for tre år siden i Aarhus, og menuen stod på simple burgere i amerikansk stil, pomfritter med parmesan og timian og en menu til 85 kroner. Og selv om der på det tidspunkt også var kamp om burgerne i Aarhus, virkede det tilsyneladende, for i dag har Burger Shack filialer spredt ud over det meste af Jylland og to i Odense.

Der kan ikke blive ved med at åbne nye steder, og nogle vil også falde fra undervejs, men det er ikke, fordi folk kommer til at stoppe med at spise burgere

En af grundene til den hurtige vækst må være, at både Aarhus Stiftstidende og Børsen har udråbt deres burger til Aarhus’ bedste. Det har sikkert også hjulpet på omsætningen, at de sidste år vandt en brugerafstemning om Danmarks bedste burger på opdagdanmark.dk.

Men spørgsmålet er, om det hjælper noget som helst på et københavnsk marked, som i forvejen virker stopfyldt. For eksempel måtte Lars Seiers burgerkæde Juicy Burger sidste år smide forklædet og lukke.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Er burgermarkedet allerede mættet? Sidste år måtte Henrik Boserup og Lars Seiers burgerkæde Juicy Burger lukke.

Tror du virkelig, København brug for flere burgerbarer?

»Jeg tror, København har brug for Burger Shack. Vi kan noget, de andre ikke kan. Vi har et fantastisk produkt og nogle mærkesager omkring økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd. Og så er vi prisvenlige. Alle har råd til at spise hos os«, svarer Christoffer No Kjærholm.

Er du ikke bange for, at folk er ved at være trætte af burgere?

»Det er et spørgsmål, jeg får tit. Om det her burger-boom ikke får en ende på et tidspunkt, og det gør det selvfølgelig. Der kan ikke blive ved med at åbne nye steder, og nogle vil også falde fra undervejs, men det er ikke, fordi folk kommer til at stoppe med at spise burgere«.

Når du siger, I går op i økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd, hvad betyder det så?

»Alle vores friske grøntsager er økologiske, og vores kød kommer fra tre forskellige gårde med fritgående kvæg. Desuden kommer alt vores strøm fra vind- og vandenergi, og så har vi så lidt madspild som overhovedet muligt«.

Du er altså ikke nervøs for at åbne i København?

»Vi er selvfølgelig altid er spændte på at åbne på et nyt marked. Men vi glæder os helt vildt til at byde en masse gæster velkommen, og vi er sikre på vores produkt. Så jeg spår os succes«.

The Burger Shack. Tapperitorvet 1, København V. Åbningsdatoen er endnu ikke fastlagt.

Annonce

IBYEN

Peter Hove Olesen

Rygtet siger, det er Københavns bedste fastelavnsbolle:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og tjekke ud denne februar

Martin Slottemo Lyngstad

Sauna, kolde gys og dyp i kulden:  Den store guide til vinter­badning i København

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Minimer (PR), Darcy's Kaffe (Louise Herrche Serup), Lille Petra Café (PR) og Burger Shack (Ivan Boll)

Burgerdarling og et forladt vandværk:  Her er 7 nye steder, du skal kende i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Sunor Wind/Unsplash

Bliver det årets store madtrend?  Her er 8 ting, du skal spise og drikke denne januar

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats 2019:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Anmeldelser

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts