Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cicilie S. Andersen
Foto: Cicilie S. Andersen
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læser til brevkassen: Hjælp, jeg er kommet til at sprede et grimt kviklånsrygte om min gamle ven i en spritstiv hævnaktion

Modeekspert og journalist Chris Pedersen er ugens gæsteredaktør i Ibyens kærlighedsbrevkasse.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ibyens brevkasse giver dig hver tirsdag syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig københavner ind som medredaktør, så de sammen kan give dig love – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Jeg var for nylig til en indflytterfest, hvor jeg tilfældigt rendte ind i min gamle højskoleven, lad os kalde ham Søren. Jeg havde ikke set ham i virkelig lang tid, det var rigtig hyggeligt at snakke med ham, indtil jeg fandt ud af, at han over en periode datede begge (!) mine roommates på een gang.

Jeg hader alt, der lugter bare den mindste smule af utroskab, og på grund af lige dele harme og fuldskab kom jeg til at sprede et grimt rygte om, at Søren har en masse gæld fra et kviklån. Ja ja, det er ikke i orden, men det er sådan, landet ligger.

Hvad gør jeg herfra? Nu går der slemme rygter om Søren, og mine to roommates tror, han er en taber, men de ved ikke, at han har været led mod dem. Jeg har sat flere folk i saksen, men samtidig har jeg også skabt en mærkelig form for retfærdighed. Hjælp!

Kærlig hilsen den impulsive

Ugens gæsteredaktør Chris Pedersen:

Du skal vælge dine kampe med omhu og kun sætte kniven ind, når det virkelig gælder. Og når muligheden for at blive afsløret er minimal. Impulsive hævnagter er sjældent raffinerede nok. Derudover skal du altid vurdere, om der egentlig er gevinst for dig selv i situationen, eller om du bare vil pudse din egen moralske glorie.

Mennesket kan tilgive mange ting. Men ikke dårlig oralsex

Du har valgt at reagere på vegne af to veninder, som du mener er blevet krænket af ’hore-Søren’. De har ikke selv opdaget noget, og du synes egentlig, at Søren er en hyggelig fyr. Men beruset af din egen høje moral øjner du chancen for at sætte dig selv op på en indre piedestal. Du lufter en historie om, at Søren har ondt i økonomien, og kan nu klappe dig selv på hovedet, fordi du har skabt dårlig luft mellem ’hore-Søren’ og to kvinder, som han enten A) ikke interesserer sig en skid for eller B) har et åbent forhold med.

Du ved det ikke, og skulle du have ret i din moralske vurdering, ja, så har du ikke sendt ham til regnskab for den reelle forbrydelse. Og hvad er din gevinst? Dine veninder ved ikke, at du har frelst dem fra ’hore-Søren’, og du risikerer en ikke så hyggelig samtale, når han opdager din løgn. Sandheden kommer nemlig altid frem. Både om utroskab, bagtalelse og løgne.

Og så en sidste ting. Hvis der er ting, jeg har lært af at se programmer som ’Big Brother’, ’Luksusfælden’, ’Jerry Springer’ og ’Kærlighed bag tremmer’, så er det, at dårlig økonomi aldrig har været en forhindring, når det gælder mænd og sex. Hvis du skulle have sat kniven ordentligt ind, så skulle du have sagt, at ’he gives bad head’. Mennesket kan tilgive mange ting. Men ikke dårlig oralsex.

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Jeg forstår dig, det er hverken første eller sidste gang, indignation og promille har affødt fortrydelsesværdige heltedåder. Du var halvfuld Batman på destruktiv mission. Svøbt ikke i kappe, men i guldøl legede du kærlighedens antihelt. Nu er du så vågnet op til Gotham Citys rygende murbrokker.

Pas på, bitterhed er en sløv økse at slæbe rundt på

Annonce

Det er nemmest at holde med sine venner og vælge den hurtige lappeløgneløsning, når blodet brænder. Men der er jo desværre noget med, at vi ikke kan stave til kærlighed uden ærlighed. Hvis retfærdigheden skal ske fyldest, må det foregå i sandhedens ædruelige dagslys. Start med de to roommates, forklar først din egen ugerning og så Sørens. Grin af Sørens dumhed og af din dumdristighed. Det er prisværdigt at ville beskytte sine venner fra unødige hjertekvababbelser, men hvis de to roommates skal lære noget, må du hellere spille med åbne kort.

Og så er der Søren. Ham må vi også forholde os til på en eller anden måde. Med ham kan du vælge en løsning, alt efter hvor vigtig du synes han skal være i dit liv:

Du kan gå fuld darkside og lade kviklånsrygterne klistre sig til Søren. Så påtager du dig fuldt ud rollen som kærlighedens hævntørstige bøddel. Men pas på, bitterhed er en sløv økse at slæbe rundt på.

Ellers kan du gå heltens vej, få fat i Søren og forklar ham, at alle kan dumme sig: Han kom til at dobbeltdate dine veninder, og du kom til at starte et kviklånsrygte. Sig, du er færdig med din del, hvis han er færdig med sin. I forsoningsgave kan han få et skrabelod. Det er lige så dumme penge, men i det mindste sjovere.


IBYEN

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Lars Skaaning

Gamle natklubber, mysterier og bynørderi:  6 gode podcast, du skal høre, hvis du savner Københavns byliv

Miriam Dalsgaard

Quiz og vind med Ibyen:  Kan du genkende udsigten? Hvorfra tror du, disse 5 fotografier er taget?

Ditte Lysgaard Holm

Politikens madanmelder:   Sæt gaflen i disse 10 bøger, hvis du også savner gå ud og spise

Spil og vind med Ibyen:  Keder du dig? Her er puslespil, du kan fordrive tiden med

Mads Nissen

Mere end 30 anbefalinger:  Her er Københavns bedste takeaway til din corona­karantæne

Screendump fra YouTube

6 danse, du skal lære på Tik Tok derhjemme

Mik Eskestad

Se med hjemmefra:  Danske forfattere skriver tekster fra corona­isolation. Nu bliver de til teater på din skærm

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Her er 17 steder, du kan gå til koncert, i biografen og på museum uden at gå uden for en dør

Bob Walker/Unsplash

Savner du også selskab?  Bekæmp din ensomhed med livestreaming fra zoologiske haver

Martin Lehmann

Oplev det her:  Pilou Asbæk, Ellen Hillingsø og 133 andre danske skuespillere har optaget et nyt teaterstykke på deres mobiltelefoner

Arbejdermuseet

Se billederne:  Føler du dig spærret inde? Så tænk på dengang, en familie på Nørrebro delte en lejlighed på 9 kvadratmeter

Cory Benford-Brown

Her er 5 måder, det lokale forretningsliv forsøger at få din hjælp på

Ingen fester? Intet problem:  Mikkeller har åbnet en digital ølbar. Og det er bare en af 6 festlige nyheder

Per Folkver

Ibyen guider:  Her er 7 af Københavns helt særlige træer, du kan udforske på din gåtur

Joshua Weissman

Madskribent:  5 virkelig gode mad­programmer, du kan streame gratis

Masser af tips til takeaway:  Her er Københavns 20 bedste måltider, der gør dig mæt for max 100 kr.

Joachim Adrian

Weekendguide:  Med alle disse tips kan du proppe dagene med musik, kunst, film, teater og mad

Miriam Dalsgaard

Ibyen guider:  5 steder at gå tur i København uden at rende ind i en masse mennesker

Hvad giver man sig til, når corona har lukket byen ned? Sanger Nana Nørgaard giver sine bedste bud

Nyheder

Anmeldelser

Guider