Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eddie Klint og Louis Bro-Rasmussen fra Klint & Bro på Nørrebro.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gæret agurkejuice, anyone? De her to bryggere er trætte af en gå-ud-kultur, hvor man altid skal drikke alkohol

Klint & Bro har siden 2016 leveret kombucha til Københavns førende restauranter. Nu har de åbnet deres egen bar på Nørrebro og guider her kombuchanovicer til, hvordan man drikker den gærede drik.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvad har I lyst til at drikke lige nu?

Eddie: »Vi har lige brygget en ny kombucha med kamilleblomst, som jeg er helt oppe at køre over. Den er rigtig sommerfrisk, og så minder den mig bare om min barndom. Fordi det var sådan en omsorgste, man fik, når man var syg«.

Hvad er det vigtigste, I har lært om kombucha?

Louis: »Det et levende produkt, derfor er to bryg aldrig helt ens. Når man som os har et mikrobryggeri, er det vigtigt altid at smage på brygget, for tingene kan ændre sig hurtigt, når der er så mange forskellige parametre, man skal tage højde for«

Eddie: »Man skal forbi hver dag, tjekke brygget og smage på det. Og så smage, i hvilken retning det skal. Vores smagsløg er vores kompas, og vi er nødt til at vurdere, om det mangler lidt sødme eller lidt mere syre«

Hvilken drink vender I altid tilbage til?

Eddie: »Siden vi begyndte at lege med kombucha, er vi blevet ved med at vende tilbage til en rosenkombucha med gin og appelsinskal og is. Man kan drikke den hele tiden og altid få den til at smage lidt af noget andet. Den ene dag smager den af roser og blomster, og fordi den har den røde farve og appelsinskallen, minder den også om grapefrugtsodavand. Den er ret versatil (kan gå i mange retninger, red.). Jeg synes, det er en, man kan blive ved med at finde nye, spændende smagsnoter i, selv om det egentlig er en ret simpel drink«.

Kombucha er relativt nyt i Danmark – hvordan har modtagelsen været?

Eddie: »Virkelig, virkelig god! Der kommer rigtig mange, der ikke aner, hvad kombucha er, og så fortæller vi, at det er en fermenteret drik ligesom øl eller vin, blot uden alkohol. Folk synes, det er fedt, de kan komme og drikke et glas kombucha, der godt kan føles lidt som vin, uden at de får tømmermænd. Man skal være velkommen i vores bar, selv om man ikke drikker, for vi er selv trætte af kutymen, hvor man nærmest presses til at drikke alkohol. Det her sted handler om at komme og drikke ting, der smager godt, om det så er øl, kombucha, limonade eller naturvin«.

Hvad er godt at drikke lige nu?

Louis: »Jeg kan personligt rigtig godt lide Kølsters Citrus Weisse, en hvedeøl lavet på citrusfrugt. Jeg foretrækker en lidt let øl, som er ret frugtig. Den er meget læskende, og man kan drikke meget af den. Den passer godt til varmen og er på 4,6 procent«.

Hvad er no-go inden for kombucha?

Eddie: »Vi lavede selv en engang, der var brygget på juicede agurker. Det smagte simpelthen så forfærdeligt. Det kan godt være, det kan lykkes for andre, men for os gik det slet ikke. Det var i den spæde start, hvor vi eksperimenterede med alt, hvad vi kunne«.

Hvad bliver den næste store trend inden for drikkevarer?

Eddie:»Jeg tror, eddikesodavand bliver stort. Det lyder jo ret ulækkert på dansk, men på engelsk hedder det shrub eller vinegar soda, og det er sådan en sund sodavand, hvor du har vand, god eddike og så tilsætter smag fra blomster eller urter eller saft. Det, tror jeg, begynder at komme frem herhjemme, fordi folk gerne vil have lækre ting, som samtidig er sundere. Det er ret stort i USA, og jeg forestiller jeg mig, at det godt kan komme ind på markedet her også«.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Presse

Hvem er åbnet? Hvem er lukket?  Her er 15 nye spisesteder, du skal kende i København

Ivan Boll

På restaurant for 25 kroner:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og tjekke ud i december

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt