Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Eddie Klint og Louis Bro-Rasmussen fra Klint & Bro på Nørrebro.

Eddie Klint og Louis Bro-Rasmussen fra Klint & Bro på Nørrebro.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gæret agurkejuice, anyone? De her to bryggere er trætte af en gå-ud-kultur, hvor man altid skal drikke alkohol

Klint & Bro har siden 2016 leveret kombucha til Københavns førende restauranter. Nu har de åbnet deres egen bar på Nørrebro og guider her kombuchanovicer til, hvordan man drikker den gærede drik.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad har I lyst til at drikke lige nu?

Eddie: »Vi har lige brygget en ny kombucha med kamilleblomst, som jeg er helt oppe at køre over. Den er rigtig sommerfrisk, og så minder den mig bare om min barndom. Fordi det var sådan en omsorgste, man fik, når man var syg«.

Hvad er det vigtigste, I har lært om kombucha?

Louis: »Det et levende produkt, derfor er to bryg aldrig helt ens. Når man som os har et mikrobryggeri, er det vigtigt altid at smage på brygget, for tingene kan ændre sig hurtigt, når der er så mange forskellige parametre, man skal tage højde for«

Eddie: »Man skal forbi hver dag, tjekke brygget og smage på det. Og så smage, i hvilken retning det skal. Vores smagsløg er vores kompas, og vi er nødt til at vurdere, om det mangler lidt sødme eller lidt mere syre«

Hvilken drink vender I altid tilbage til?

Eddie: »Siden vi begyndte at lege med kombucha, er vi blevet ved med at vende tilbage til en rosenkombucha med gin og appelsinskal og is. Man kan drikke den hele tiden og altid få den til at smage lidt af noget andet. Den ene dag smager den af roser og blomster, og fordi den har den røde farve og appelsinskallen, minder den også om grapefrugtsodavand. Den er ret versatil (kan gå i mange retninger, red.). Jeg synes, det er en, man kan blive ved med at finde nye, spændende smagsnoter i, selv om det egentlig er en ret simpel drink«.

Kombucha er relativt nyt i Danmark – hvordan har modtagelsen været?

Eddie: »Virkelig, virkelig god! Der kommer rigtig mange, der ikke aner, hvad kombucha er, og så fortæller vi, at det er en fermenteret drik ligesom øl eller vin, blot uden alkohol. Folk synes, det er fedt, de kan komme og drikke et glas kombucha, der godt kan føles lidt som vin, uden at de får tømmermænd. Man skal være velkommen i vores bar, selv om man ikke drikker, for vi er selv trætte af kutymen, hvor man nærmest presses til at drikke alkohol. Det her sted handler om at komme og drikke ting, der smager godt, om det så er øl, kombucha, limonade eller naturvin«.

Hvad er godt at drikke lige nu?

Louis: »Jeg kan personligt rigtig godt lide Kølsters Citrus Weisse, en hvedeøl lavet på citrusfrugt. Jeg foretrækker en lidt let øl, som er ret frugtig. Den er meget læskende, og man kan drikke meget af den. Den passer godt til varmen og er på 4,6 procent«.

Hvad er no-go inden for kombucha?

Eddie: »Vi lavede selv en engang, der var brygget på juicede agurker. Det smagte simpelthen så forfærdeligt. Det kan godt være, det kan lykkes for andre, men for os gik det slet ikke. Det var i den spæde start, hvor vi eksperimenterede med alt, hvad vi kunne«.

Hvad bliver den næste store trend inden for drikkevarer?

Eddie:»Jeg tror, eddikesodavand bliver stort. Det lyder jo ret ulækkert på dansk, men på engelsk hedder det shrub eller vinegar soda, og det er sådan en sund sodavand, hvor du har vand, god eddike og så tilsætter smag fra blomster eller urter eller saft. Det, tror jeg, begynder at komme frem herhjemme, fordi folk gerne vil have lækre ting, som samtidig er sundere. Det er ret stort i USA, og jeg forestiller jeg mig, at det godt kan komme ind på markedet her også«.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer