Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sten og Inge Hegeler stod i 1960’erne og 1970’erne bag en populær sexbrevkasse i Ekstra Bladet. I denne uge er 96-årige Sten Hegeler gæsteredaktør i Ibyens brevkasse.
Foto: Asger Sessingø

Sten og Inge Hegeler stod i 1960’erne og 1970’erne bag en populær sexbrevkasse i Ekstra Bladet. I denne uge er 96-årige Sten Hegeler gæsteredaktør i Ibyens brevkasse.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

96-årig sexolog hjælper yngre læser: »Jeg er en mand på 71 år, der aldrig rigtig har haft en kæreste. Hvad er jeres diagnose?«

Ibyens brevkasse giver hver uge svar på læsernes kærlighedsspørgsmål. Ugens gæsteredaktører er Sten Hegeler.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver dig hver uge syrlige, sexy og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson inviterer altid en kyndig person ind som medredaktør, så de sammen kan give dig ’love’ – eller et los. Send dit spørgsmål til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse,

Vi lever i et samfund med strenge, uudtalte normer. En af dem lyder: Du skal ha’ en kær’ste. Hvis du ikke har det, er du en suspekt person, som der nok også er andet galt med.

Jeg er en mand på 71 år, der aldrig rigtig har haft en kær’ste. Ingen af de damer, jeg traf, var egnede. En havde barn/børn. En var efterladende med sit huslige arbejde. En var fraskilt. En havde uskønne fysiske træk. Og så videre, og så videre.

Det virker alt sammen som turn offs på mig. Inden I når at tænke, han er gay, skynder jeg mig at føje til, at jeg heller aldrig har følt mig tiltrukket af mænd. Ikke det mindste.

Hvad er jeres diagnose?

Gæsteredaktør Sten Hegeler:

Du savner en diagnose, og ja, det er sgu på tide, vi finder ud af det.

Der er ikke een måde at have en kæreste på

Der kan nok godt være noget om den uudtalte norm, du nævner. Der er nok en del, der ville tænke at en mand på 71 år, der aldrig har haft en kæreste er lidt en mærkelig fyr.

Du lyder meget kritisk, og jeg tænker, at du selv må være meget perfekt. Når man stiller krav om så mange ting på en gang, så må det være fordi, man selv har noget at have det i.

Der er ikke een måde at have en kæreste på. Og jeg ikke kan se, at man skulle være forpligtet til at skulle leve sammen med alle en persons mangler, bare fordi man er kærester.

Man kan have en kæreste, man går i teatret med, man kan have en kæreste man har sex med, man kan have en kæreste, man går ud og spiser med. Du behøver slet ikke være så kritisk.

Brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson:

Kære du,

Jeg tror diagnosen er ’menneske, som de er flest’. Menneske på den der helt almindelige folkeskole-stils-måde, usammenhængende, for mange slåfejl og med glemt nutids-r. For det er hemmeligheden: de fleste af os er faktisk ikke rigtig værd at samle på. Men jeg tror, du ville kunne opleve noget dejligt, hvis du pakkede rettelakken væk for en stund. Du leder efter en kæreste med karakteren 13, og den kan man ikke få længere.

Du leder efter en kæreste med karakteren 13, og den kan man ikke få længere

Der er ikke noget så gabende kedeligt som tilsyneladende perfekte mennesker. Det er også fordi, ‘den perfekte’ slet ikke findes, det er en løgn nogle reklamefolk har fundet på for at sælge flere fedtede cremer og råhvide lædermøbler. Det er meget sjovere at gå på opdagelse i tilbudshylderne, der hænger alle originalerne ud med deres kalveknæ, spaltede spidser og sjove historier.

Og det kan godt være, de er let brugt af livet, men helt ærligt, hvem gider være kærester med nogen direkte fra fabrikken? Sluk dine turn offs. Alle de bedste mennesker er netop fraskilte, har børn eller ser grimme ud, når de griner.

Jeg har oplevet stor kærlighed til en, der var dårlig til penge, røg lidt for mange cigaretter og havde høje tindinger. Men som så også elskede mig på trods af, at jeg er opmærksomhedskrævende, en smule besidderisk og umanerligt efterladende med det huslige arbejde.

Jeg tror, du har delvist ret i, at vi som samfund tillægger det romantiske forhold for meget værdi. Der findes til dels en slags enighed, der kunne lyde sådan her: Der er een ting, som er værre end at have en dårlig kæreste, og det er ikke at have en dårlig kæreste.

Men fuck samfundets normer, og fuck dine egne endnu mere.

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips