Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jonathan Bjerg Møller
Foto: Jonathan Bjerg Møller

September betyder Jomfru-sæsonen. Lad dig inspirere af verdens førende jomfruer, der tæller Claudia Schiffer (foto) og Sean Connery.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læs dit horoskop: »Hvis du spiller dine kort godt, vil der være gode muligheder for en romantisk forbindelse«

Læs Ibyens månedlige københavnerguide lavet i pagt med Solen, Månen og stjernerne.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver måned guider Ibyen dig og dit stjernetegn til de bedste kultur-, mad- og kunstoplevelser i København. Det er Ibyens husastrolog, Madam Mimosa, der kigger i stjernerne og lægger horoskopet.

Månedens intro:

Fik augusts Løve-energi dig til at sætte lidt for mange projekter i gang? Var du lidt for hurtig på aftrækkeren med at sige din mening? Trådte du nogen over tæerne? Det er oprydningstid nu, kære Soltegn. Velkommen til Jomfruens sæson. Her lader vi ikke ting ligge, hvis det kan fikses i dag.

Jomfruen (24. august – 23. september)

Din måned vil starte lidt stille ud. Men ligeså snart du har fundet hjem i din egen energi, vil der komme knald på, og det vil være stort set umuligt at få dig til at tvivle på dine egne evner og valg. Du føler dig selvsikker, indigneret, og du får lyst til at vise dig frem, og det skal du blive ved med.

Tag tilVestager, vin og verdensmål 13. september, som handler om FN’s femte verdensmål – ligestilling – og deltag i debatten. Der vil blive stillet spørgsmål som: Går vejen mod ligestilling gennem politisk engagement og ledelse og hvordan og hvorfor?

Vægten (24. september – 23. oktober)

Philip Ytournel/POLITIKEN
Foto: Philip Ytournel/POLITIKEN

Du er en omflakkende, social sommerfugl, og derfor kæmper du med Jomfru-energien, der kræver fokus og orden. Du synes ærlig talt, det er kedeligt. Men det er godt for dig, og du har brug for det. Så overgiv dig, Vægt. Ryd op, kig indad.

Du tager til Lundbeckfondens arrangement ’Fra trip til koma – bliv klogere på din bevidsthed’ 7. september. Her får du den nyeste viden om, hvad din hjerne faktisk er i stand til, og det vil samtidig være en oplagt mulighed for at gøre status på dit eget liv.

Skorpionen (24. oktober – 22. november)

I takt med, at Månen tager til frem mod fuldmånen 14. september vil du søge mere og mere ind i dig selv. Du vil have tendens til at føle, at dine venner har travlt med alt muligt andet end at ses med dig, men det er egentlig et udtryk for, at du ikke har specielt meget socialt behov lige i denne måned. I stedet har du fokus på healing.

Så start måneden med at tage til fællesmeditation 3. september med Axil Zoneterapi og Healing. Din healing behøver nemlig ikke være et udelukkende individuelt foretagende, og det er en vigtig erkendelse for dig. Lad dit hjerte falde til ro.

Skytten (23. november – 21. december)

Går den, så går den. Det vil være dit september-motto, særligt i starten af måneden, og det er også i den periode, du skal ud og bruge byen. Du gruer for de forestående mørke måneder, men det behøver du ikke endnu.

Festivalsæsonen er ikke helt ovre endnu – du kan nå at tage til Techfestival i Kødbyen 5.-7. september, og det skal du. Her vil din trang til hele tiden at flytte dig og få nyt input blive tilfredsstillet, og for en stund vil du glemme, at efterårssæsonen faktisk er indtruffet.

Stenbukken (22. december – 20. januar)

Stenbuk, du vil føle dig godt tilpas denne måned. Du har følt dig udmattet af den brændende Løvesæson, men nu tager Jomfruen over, der, ligesom dig, er et jordtegn. Så tag en dyb indånding. Denne måned bliver din, og du behøver ikke engang gøre dig umage.

Noget, du virkelig har set frem til, sker i denne måned. Nemlig åbningen af Cityringen. Du har simpelthen ikke kunnet forstå, hvordan de har planlagt så dårligt og blevet så forsinkede. Derfor skal du selvfølgelig til den officielle åbning 29. september.

Vandmanden (21. januar – 18. februar)

Nysgerrighed vil præge din måned, og hvis du spiller dine kort godt, vil der være gode muligheder for en romantisk forbindelse til en person, du ellers havde afskrevet mulighederne med. Måske the one that got away? Spiller du dine kort mindre godt, vil du stadig have en god måned forude med masser social aktivitet.

Invitér en udvalgt person med til filmvisning af den østberlinske skatefilm ’This Ain’t California’ på Videomøllen ved Ravnsborggade 11. september. Måske bliver det lidt koldt. Så medbring et tæppe, som I kan dele...

Fisken (19. februar – 20. marts)

Dine venner vil flokkes om dig. Du lytter, og rygtet siger, at Fisk giver råd som var de en livserfaren 90-årig kvinde. Du kan være sådan, fordi du fordyber dig og har indlevelse i andre mennesker og andre tider.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Du vil blive fuldstændig opslugt, når du denne måned tager på Nationalmuseet for at se særudstillingen ’På Djengis Khans stepper, der handler om de mongolske nomaders rige i 1200-tallet, som altid tilpassede og indordnede sig naturen for at efterlade så få aftryk som muligt.

Vædderen (21. marts – 20. april)

Du kan let blive provokeret af Jomfrue-energiens konstante trang til at have styr på tingene. I dine øjne er det ikke andet end en løftet pegefinger, og der er nærmest ikke noget, der kan kede et ildtegn som dig mere end det. Men kom ned fra den høje hest, Vædder.

Ingen kommer nogen steder, hvis man kun vil sætte i gang og ikke færdiggøre. 20. september tager du til Klimastrejke foran Christiansborg og oplever, hvor vigtigt det er at organisere sig fysisk og demonstrere sammen.

Tyren (21. april – 21. maj)

Takket være kommunikationsplaneten Merkur får du (for en Tyrs lidt indadvendte standard) gang i snakketøjet. Du vil blive positivt overrasket over at se, hvor mange mennesker, du faktisk har kemi med, og det vil blive en måned for dig med fokus på nye relationer.

Du tager tilBilfri Søndag på Nørrebrogade 15. september, og du gør det alene, selv om du til at starte med vil synes, det er akavet. Men snart vil du finde dig selv i færd med at skabe et farvelagt kridtkunstværk med nogle fremmede mennesker, som det ikke er sidste gang, du taler med.

Tvillingerne (21. maj – 20. juni)

Ligesom Jomfruen er du, Tvilling, styret af Merkur, og det skaber optimale vilkår for indlæring i første del af måneden – hvad end du skal starte i skole igen eller får en ny opgave på dit arbejde. I anden halvdel vil din energi og fokus ændre sig, og dit optimistiske, muntre sind vil være i topform.

Derfor er det skrevet i stjernerne, at du skal tage til Christianias fødselsdagsfejring 26. september – en hel dag med festlige (og gratis!) aktiviteter, hvor dit chattende, charmerende jeg virkelig vil finde sig godt tilpas.

Krebsen (22. juni – 22. juli)

Måneden begynder stille og roligt, og du har god tid til at nusse om dine ting. Men efter fuldmånen 14. september begynder energien og skifte, og du føler dig udfordret, fordi du føler dig ude af kontrol. Men du skal give dig hen, ud i byen og gøre ting, du ikke er vant til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Du skal tage til dette kærlighedseftermiddagsrave på H15 22. september, og du skal tage en udkåren med og feste som om, klokken var fire om natten i stedet for fire om eftermiddagen.

Løven (23. juli – 23. august)

Du vil helst være i centrum hele tiden, og derfor er det svært for dig at acceptere, at vi ikke længere er i din sæson. Men kom over det, søde Løve. Det er altså barnligt. I stedet: Brug din utrættelige, sprudlende energi på at arrangere en indian summer-dag for nogle, du holder af.

Du tager dem med ud til Nordhavns nye flydende aktivitetshus, hvor I både kan hoppe i havnen og blive varmet i saunaen bagefter. Medbring appelsinjuice eller varm kakao på termokanden alt efter hvor meget efterårsvibe, du ønsker.

IBYEN

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Nanna Navntoft

Ibyens spise­seddel:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve denne november

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Mads Nissen

Ibyen guider til comfort food:  Takket være disse 6 serveringer burde du kunne overleve din efterårsblues i København

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts