0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Man kan åbne skuffe efter skuffe og finde helt fantastiske ting«: Manden bag vinbaren Ved Stranden giver tips til din weekend

Christian Nedergaard, indehaver af vinbaren Ved Stranden og restaurant Admiralgade, drømmer om museer med hemmelige skuffer, lange frokoster og middag på Jah Izakaya & Sake Bar.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lærke Posselt
Foto: Lærke Posselt

Davids Samling, der er indrettet i en smuk gammel lejlighed, rummer Skandinaviens største samling af islamisk kunst og er et af Københavns anbefalelsesværdige frirum, siger Christian Nedergaard. Og så er det gratis entré.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad skal du i weekenden? Ibyen prikker en udvalgt person på skulderen og spørger, så du kan få inspiration til aktiviteter i København.

FREDAG

Jeg arbejder hver fredag, men skulle jeg ikke på arbejde, ville jeg spise frokost med nogle venner. Man er frisk og veludhvilet, frokoster er mere spontane, og der er færre forventninger. Om dagen kan jeg godt lide at spise i lang tid, men om aftenen har jeg ikke samme behov for at sidde længe. Jeg ville gå efter smørrebrød eller måske et sted, hvor man kunne få en flaske god vin. Restaurant Palægade ville være oplagt.

LØRDAG

Vi spiser altid rigtig sen morgenmad, og så kan vi godt lide at gå ture. Om sommeren kører vi tit til Hellebæk Hegn. I sæsonen plukker jeg svampe, og der er smukke ruter og en hyggelig lille kro. Men om vinteren, hvor der ikke er noget at se i skoven, går vi tur fra Ydre Østerbro til Indre By. Jeg holder meget af museer, og selvom mine børn er teenagere, hænder det stadig, at vi kan tvinge dem med. Davids Samling er et frirum i byen; helt oppe under taget har de et bibliotek med gamle tekstiler og tryk. Man kan åbne skuffe efter skuffe og finde helt fantastiske ting.

Jeg er et vanedyr, og jeg ender tit på Jah Izakaya & Sake Bar. Der vil børnene også gerne med. Deres gyoza er gode, og min datter er blevet vegetar, og der er en uden kød. Den stegte bøf er syndig, men dejlig. Og deres øl er dejligt. Og blæksprutten. Man kunne også gå på Iluka og sidde i baren og få et par retter. Hotelbaren på Sanders, som ligger i nærheden, er rigtig god. Der kunne man jo godt få en night cap, men jeg er ikke så god til at drikke spiritus mere, så jeg går sjældent ud.

SØNDAG

Jeg er bidt af landevejscykling og har flere cykler i kælderen. Ideelt kommer jeg tidligt ud søndag morgen og cykler tre timer, så man når at blive rigtig træt. Området omkring Ganløse, Værløse og Kirke Værløse er godt bakket.

Om aftenen laver vi mad sammen. Vi spiser enormt meget kål for tiden, min vegetardatter skal have grøntsager. Vi laver det som delemad, så der i stedet for en stor salat er flere ting, så man selv blande, hvad man vil have. Børnene er til rå grøntsager. Jeg er meget glad for asiatisk mad, så jeg har altid noget chili.

Annonce

IBYEN

Ian Dooley

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 17 skarpe bud

Mads Nissen

Cheap Eats 2021:  De bedste måltider i København til max 100 kroner

Jens Dresling

Hypet italiensk is:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve denne måned

Ugood/PR

10 københavnere fortæller, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

PR/Andrej Vasilenko

Stor guide:  Her er alle de forestillinger, Politikens anmeldere glæder sig mest til at se, når scenerne åbner

Thomas Borberg

Politikens madanmelder er ikke i tvivl:  Her skal jeg spise i aften

PR/Omar

Ibyen guider:   Her kan du få mindst tre retter takeaway for maks. 200 kroner

Miriam Dalsgaard

»På grøntsagernes ankomstdag er stedet her det rene Hunger Games«:  Her er Københavns bedste asiatiske købmænd

PR/Brace

Her er 10 steder med fremragende takeaway ifølge Politikens madanmeldere

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Mads Nissen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København