0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Takeaway-firmaer lancerer nye tiltag for at forhindre smitte

»Vi vil, så vidt det er muligt, undgå kontakt«, lyder det fra udbringningsvirksomhederne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
iBYEN

For at minimere kontakten mellem mennesker mest muligt har en række madudbringningsvirksomheder som Wolt, Just Eat og Room Service indført, at man ved bestilling af mad til hjemmelevering kan bede kureren om at stille leveringen foran døren, ringe på og derefter forlade matriklen.

Dette for at sikre både kunden og kureren mod smitte af coronavirus.

Hos Wolt og Just Eat har man som følge af regeringens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer ligeledes indført, at kurerer, der efter 2. marts har opholdt sig i et højrisikoland, får karantæne fra virksomheden i minimum 14 dage efter ankomsten til Danmark.

»Vi vil, så vidt det er muligt, undgå kontakt«

Room Service, der siden 2009 har leveret mad fra en lang række restauranter i København, har også taget sine forholdsregler. De har bedt deres kurerer om at »vaske hænder på restauranterne ved hver afhentning«, fortæller Allan Stryhn Petersen, daglig leder i udbringningsvirksomheden, til Ibyen.

Samtidig vil de ved levering stille maden foran døren, og kureren »vil derefter gå væk fra døren og ringe til kunden. Vi vil, så vidt det er muligt, undgå kontakt«.

Derudover vil al mad være færdigpakket på restauranten, så kureren ikke kommer i kontakt med maden, oplyser Allan Stryhn Petersen fra Room Service.

Carsten Boldt, adm. direktør for Just Eat Danmark, der er landets største madudbringningsvirksomhed, skriver i en mail til Ibyen, at han har indskærpet over for sine medarbejdere, kurerer og restauranter, at »de skal følge både Sundhedsstyrelsens og Fødevarestyrelsens anbefalinger«:

Vil modtagerne gerne være ekstra forsigtige skal man ifølge direktøren tilføje en kommentar til sin bestilling, »så buddet kun banker på eller ringer på, og så stiller maden foran din dør«.​

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Armin Tehrani

Ibyen anbefaler:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke og opleve i september

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Natural Blue

Stor guide:  Her er sommerens bedste gademad i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til de saftigste bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Køb