Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sidecar i Skyttegade, der både er café, spisested og cocktailbar i ét, er ifølge Politikens anmelder et af de bedste steder at få morgenmad i byen.
Foto: Joachim Adrian/POLFOTO

Sidecar i Skyttegade, der både er café, spisested og cocktailbar i ét, er ifølge Politikens anmelder et af de bedste steder at få morgenmad i byen.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er 8 af de bedste caféer på Nørrebro

Hvor skal du gå hen og spise på Nørrebro? Ibyen guider til de steder, der har fået de flotteste roser fra vores cafékontrollanter.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1.Heaps Good Café

»Det er sjældent, man ser et menukort og får lyst til at bestille det hele. Men Heaps Good Café har ikke bare det hele i navnet«, skrev Birgitte Kjær om caféen, der drives af australske Anika Vinson.

Foto: Louise Herrche Serup

»Når Heaps Good Café i den stille Fensmarksgade serverer en ’sweetie’ (egentlig et ret underspillet navn) i form af en daddelpudding placeret på en skoldhed pande fyldt med den sødeste, salte og smørfede butterscotch-karamelsauce og garnerer den med en skål iskold flødeskum strøet med ristede hasselnødder, er jeg ikke den, der holder mig tilbage«, lyder det fra anmelderen, der giver stedet fem flotte hjerter.

Heaps Good Café. Fensmarksgade 23, 2200 København N. Fem hjerter.

2.Sidecar

Sidecar i Skyttegade er med deres kombination af raffineret og alsidig brunchbuffet samt få varme serveringer en af byens bedste morgenmadsrestauranter, hvis det står til Politikens cafékontrollant. Da vi i 2016 anmeldte stedet, som på én gang er både café, spisested og cocktailbar, konkluderede vores anmelder, at »Sidecar er meget mere end ét besøg værd« og kvitterede med fem hjerter.

»Vi fik alt fra smagfulde oste over lakserillette med kapers og dild til en sart, frisk kålsalat, som spillede godt op mod de fede ristede pølser og baconen. Hummussen og pestoen smagte, som var de begge lavet fra bunden og med omtanke. Køkkenet skal desuden have stor ros for kontinuerligt at fylde buffeten op med frisk proviant«.

Sidecar. Skyttegade 5, 2200 København N. Fem hjerter.

3.Snacks & Blues

Da cafékontrollant Birgitte Kjær i 2017 gæstede Snack & Blues, kvitterede hun med hele seks hjerter til den lille diner på Guldbergsgade, der serverer alt fra avocadomadder til burgermenuer:

»Og det siger ikke så lidt i en tid, hvor det bugner med ambitiøse burgerbarer«, skrev hun og fortsatte: »Ethvert element på menuen er økologisk, fintunet og bliver lavet på minuttet i det lille køkken. Det smager igennem. Og stedet er i tilgift så hyggeligt, at man får lyst til at komme forbi til både morgenmad og en nightcap«.

Snack & Blues. Guldbergsgade 7, 2200 København N. Seks hjerter.

4.Fovl

Fovl i Nordvest er ikke bare en café, men et minikulturhus, der blandt meget andet har slået sig op på dj-aftener, digtoplæsninger og fællesspisning. Det lille sted på Sneppevej fik i 2017 fem hjerter af Politikens cafékontrollant, der i sin anmeldelse skrev:

Foto: Martin Lehmann

»Drømmen om et uformelt sted med fokus på det hjemmelavede har indehaverne til fælles, og den ambition er lykkedes til fulde. Fovl er et virkelig rart home away from home, der tilbyder enten ro eller en lille fest efter behag«.

Fovl. Sneppevej 2, 2400 København NV. Fem hjerter.

5.Friheden

»Friheden ligger som et lidt gemt helle lige ved Nørrebrogade, klos op af skatere og med masser af grønt om ørerne. Her kan man boltre sig fra morgen til midnat med god mad på tallerknen, billige bajere eller fancy naturvin i glasset og rar musik – i passende volumen, vel at mærke! – i ørerne«.

Sådan lød dommen fra cafékontrollant Birgitte Kjær, da hun i efteråret anmeldte baren og spisestedet Friheden, der er beliggende i Nørrebroparken mellem minirampen og skateparken.

»I køkkenet står kokke, der både kan lave eggs benedict, smørrebrød og stege rokkevinger. Vi kom ved frokosttid og kunne glæde os over, at man kan smage, at stedet gør en dyd ud af frisk- og håndlavede serveringer«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Friheden. Nørrebroparken, 2200 København N. Fem hjerter.

6.Cupenhague

I sommer åbnede Cupenhague på Ryesgade, »som både rister og brygger kaffen på sirlig vis og decideret blænder med sit bagværk, der kan konkurrere med hypede steder som – tør man sige det? – Juno og Hart. Du hørte det først her«.

Cafékontrollant Birgitte Kjær gav i sin anmeldelse fem hjerter til stedet, der byder på hjemmebagte surdejsboller, lemon-meringue-tærter og kanelsnurrer til kaffen.

Foto: Martin Lehmann

»Cupenhague gør sig umage, og det kan smages i hver en bid og tår. Og jeg skal på besøg igen en søndag, hvor cafeen har for vane at byde på vafler med æg og bacon. Kaffebaren er også værd at plotte ind på sit mentale københavnerkort, så man kan tage en afstikker på en tur rundt om Søerne for her at hente kaffe eller – på en forårsdag – for at smage deres hjemmelavede issandwich med cookie og blåbæris«.

Cupenhague. Ryesgade 25, 2200 København N. Fem hjerter.

7.Hooked

På fiskebaren Hooked på Nørrebrogade kan du få al slags fast food fra havet, lige fra wraps med tempurarejer til lobster rolls, friteret blæksprutte og kammuslinger.

»Måske byens bedste sted for hurtig sømad«, skrev Politikens anmelder Morten Hjortshøj, da han sidste år gæstede spisestedet, der også laver takeaway.

»Hvor den ærkeengelske udgave af fish & chips-fisken er i en overfrakke af batter, en let og luftig øldej, er fisken hos Hooked – en mørksej hævet op fra Nordsøen – paneret. Det gør de dygtigt. Den fisk var perfekt tilberedt, fuld af smag, og den kom med en liflig ærte-mynte-mos. Knaldhamrende veloplagt«.

»Hooked gør dig hooked. Serveringerne er veloplagte, tempoet tjept, priserne rimelige, og så er der åbent både middag og aften«.

Hooked. Nørrebrogade 59, 2200 København N. Fem hjerter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

8.Jagger

Et andet spisested, der har fået absolut topkarakter af Politikens madanmeldere, er Jagger. »Jagger er sådan en burgerbar, man ellers kun kan drømme om«, lød det fra Morten Hjortshøj kort efter åbningen af Nørrebro-filial af kæden, der også tæller restauranter på Vesterbro, Frederiksberg, Amager, Østerbro og i Indre By.

»Deres burgersæt er hamrende godt skruet sammen, ligesom Jaggers milkshake, drinks, nuggets og fried chicken får dig til at vende tilbage igen og igen«.

Jagger. Findes flere steder i byen. Seks hjerter.

Læs mere:

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Den store picnicguide:   Her er 9 gode solskinspletter i København – og tips til hvad du skal spise, når du sidder der

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer