Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Joachim Adrian
Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyen guider: Her er 7 af Københavns bedste fiskerestauranter

Hovedstaden har efterhånden landet en hel del gode fiskerestauranter, der byder på alt fra fish & chips til søpindsvinegonader i egen saft. Vi guider.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1 Oysters & Grill

»Som at være på en haveknejpe på Mallorca«.

Sådan beskrev Adam Price, Politikens tidligere madanmelder, Cofoco-kædens bud på en prisvenlig fiskerestaurant, da han besøgte stedet i Sjællandsgade på Nørrebro tilbage i 2011. Siden da er Oysters & Grill blevet en klassiker i kvarteret.

Her kan man få tre retter for 325 kroner, en skaldyrsmenu for det samme, østers i alskens varianter til knap 30 kroner per bløddyr, grillet havbars med fritter for 195 og alt muligt andet godt fra havet.

Foto: Magnus Holm

Oysters & Grill. Sjællandsgade 1B, København N.

2 Iluka

Nu bevæger vi os lige et nøk op på prisskalaen.

For på Iluka stræber de ikke efter at være synderligt prisvenlige; vi snakker eks-Noma-kokke, new nordic, hype og alt det der. Til gengæld skulle de også servere virkelig god og ambitiøs mad. Stod det til Martin Kongstad, skulle de have en Michelinstjerne, og Politikens anmelder David D. Dyrholm Nielsen brugte ord som ’sublim’ og ’himmerige’ i sin 5-hjertede anmeldelse:

»Råvarernes kvalitet er uforlignelig, det er simpelthen noget nær umuligt at opdrive bedre. Stærkest står køkkenet derfor også, når de lader råvarerne tale for sig selv«.

Iluka. Peder Skrams Gade 15, København K.

3 Hooked

Men fisk behøver altså ikke nødvendigvis at være noget, man stikker andægtigt til med ret ryg og seriøs mine. Det kan også være snasket fast food, kan det.

Og det er det hos Hooked, der ligger både på Nørrebrogade og Halmtorvet. Man kan tage maden med hjem eller vælge at spise den i de rå, hvidklinkede lokaler. På menuen er der blandt andet fish & chips til 100 kroner, lobster roll til 125 og fiskeburger til 95. Man kan også bestille en hel hummer med fritter til 245 kroner.

Vores caféanmelder Morten Hjortshøj bed i den grad på og takserede med 5 hjerter i sin anmeldelse:

»Serveringerne er veloplagte, tempoet tjept, priserne rimelige, og så er der åbent både middag og aften«.

 
Foto: Finn Frandsen

 

Hooked. Nørrebrogade 59, København N, og Halmtorvet 34, København V.

4 Fiskebaren

Fiskebaren i Kødbyen må næsten have det største udvalg af frisk fisk og skaldyr i København. Det er i hvert fald stort. Du kan få alt fra helleflynder til kongekrabbe, tangsalat, torskerogn, kulmule, kammuslinger, ja, you get it.

Og så kan de ovenikøbet deres kram på Fiskebaren. De er blevet omtalt rosende i alt fra New York Times til Time Magazine og kan også bryste sig af en Bib Gourmand, som er Michelinguidens anbefaling af »god mad til rimelig penge«.

Fiskebaren. Flæsketorvet 100, København V.

5 Musling

Musling overfor Torvehallerne er en aflægger af Fiskebaren og serverer fisk med et asiatisk tvist.

Vores anmelder Joakim Grundahl var godt nok ikke videre begejstret, da han anmeldte stedet i 2018. Flere af retterne var for dyre i forhold til, hvad man fik – eller rettere, hvad man ikke fik, for serveringerne er generelt ret små – og faktisk var det de små sideretter, der løftede oplevelsen. 3 hjerter.

Ifølge fiskehandleren fra Torvehallern, Tommy Fischer, har de imidlertid fået bedre styr på det efter begyndervanskelighederne. »Musling har virkelig fundet deres egen stil«, sagde han, da vi interviewede ham om hans yndlingssteder i København.

Desuden har Michelinguiden også her været forbi og sat et Bib Gourmand-klistermærke på døren.

Musling. Linnésgade 14, København K.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

6 Rouge Oysters

For at det ikke skulle være løgn ejer folkene bag Fiskebaren et tredje spisested. Et fiskeimperium er der jo næsten tale om.

Rouge Oysters på Gammel Kongevej er Københavns første østersbar, og de har åbent fra onsdag til lørdag. Her er vin fra 50 kroner og opefter og et bredt udvalg af østers.

Vi har ikke selv anmeldt stedet, men ovre hos konkurrenten var Berlingskes Søren Frank ovenud lykkelig og kvitterede med 5 stjerner.

Rouge Oysters. Gammel Kongevej 43, København V.

7 Fishmarket

Restaurantens engelske navn afslører det ikke, men Fishmarket er altså frankofilt par excellence.

Den ligger lige over for D’Angleterre ved Kongens Nytrov og er ejet af de samme, som også driver Pastis og Cantina. Det er en klassisk fransk fiskebistro med en tre-retters menu til 375 og hovedretter mellem til 200 og 300.

Man kan eksempelvis få sig en vaskeægte bouillabaisse, en hummerbisque, en plateu fruits de mer og forskellige franske østers.

Fishmarket. Hovedvagtsgade 2, København K.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips