Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyen guider: Her er 7 af Københavns bedste fiskerestauranter

Hovedstaden har efterhånden landet en hel del gode fiskerestauranter, der byder på alt fra fish & chips til søpindsvinegonader i egen saft. Vi guider.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1 Oysters & Grill

»Som at være på en haveknejpe på Mallorca«.

Sådan beskrev Adam Price, Politikens tidligere madanmelder, Cofoco-kædens bud på en prisvenlig fiskerestaurant, da han besøgte stedet i Sjællandsgade på Nørrebro tilbage i 2011. Siden da er Oysters & Grill blevet en klassiker i kvarteret.

Her kan man få tre retter for 325 kroner, en skaldyrsmenu for det samme, østers i alskens varianter til knap 30 kroner per bløddyr, grillet havbars med fritter for 195 og alt muligt andet godt fra havet.

Magnus Holm
Foto: Magnus Holm

Oysters & Grill. Sjællandsgade 1B, København N.

2 Iluka

Nu bevæger vi os lige et nøk op på prisskalaen.

For på Iluka stræber de ikke efter at være synderligt prisvenlige; vi snakker eks-Noma-kokke, new nordic, hype og alt det der. Til gengæld skulle de også servere virkelig god og ambitiøs mad. Stod det til Martin Kongstad, skulle de have en Michelinstjerne, og Politikens anmelder David D. Dyrholm Nielsen brugte ord som ’sublim’ og ’himmerige’ i sin 5-hjertede anmeldelse:

»Råvarernes kvalitet er uforlignelig, det er simpelthen noget nær umuligt at opdrive bedre. Stærkest står køkkenet derfor også, når de lader råvarerne tale for sig selv«.

Iluka. Peder Skrams Gade 15, København K.

3 Hooked

Men fisk behøver altså ikke nødvendigvis at være noget, man stikker andægtigt til med ret ryg og seriøs mine. Det kan også være snasket fast food, kan det.

Og det er det hos Hooked, der ligger både på Nørrebrogade og Halmtorvet. Man kan tage maden med hjem eller vælge at spise den i de rå, hvidklinkede lokaler. På menuen er der blandt andet fish & chips til 100 kroner, lobster roll til 125 og fiskeburger til 95. Man kan også bestille en hel hummer med fritter til 245 kroner.

Vores caféanmelder Morten Hjortshøj bed i den grad på og takserede med 5 hjerter i sin anmeldelse:

»Serveringerne er veloplagte, tempoet tjept, priserne rimelige, og så er der åbent både middag og aften«.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

 

Hooked. Nørrebrogade 59, København N, og Halmtorvet 34, København V.

4 Fiskebaren

Fiskebaren i Kødbyen må næsten have det største udvalg af frisk fisk og skaldyr i København. Det er i hvert fald stort. Du kan få alt fra helleflynder til kongekrabbe, tangsalat, torskerogn, kulmule, kammuslinger, ja, you get it.

Og så kan de ovenikøbet deres kram på Fiskebaren. De er blevet omtalt rosende i alt fra New York Times til Time Magazine og kan også bryste sig af en Bib Gourmand, som er Michelinguidens anbefaling af »god mad til rimelig penge«.

Fiskebaren. Flæsketorvet 100, København V.

5 Musling

Musling overfor Torvehallerne er en aflægger af Fiskebaren og serverer fisk med et asiatisk tvist.

Vores anmelder Joakim Grundahl var godt nok ikke videre begejstret, da han anmeldte stedet i 2018. Flere af retterne var for dyre i forhold til, hvad man fik – eller rettere, hvad man ikke fik, for serveringerne er generelt ret små – og faktisk var det de små sideretter, der løftede oplevelsen. 3 hjerter.

Ifølge fiskehandleren fra Torvehallern, Tommy Fischer, har de imidlertid fået bedre styr på det efter begyndervanskelighederne. »Musling har virkelig fundet deres egen stil«, sagde han, da vi interviewede ham om hans yndlingssteder i København.

Desuden har Michelinguiden også her været forbi og sat et Bib Gourmand-klistermærke på døren.

Musling. Linnésgade 14, København K.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

6 Rouge Oysters

For at det ikke skulle være løgn ejer folkene bag Fiskebaren et tredje spisested. Et fiskeimperium er der jo næsten tale om.

Rouge Oysters på Gammel Kongevej er Københavns første østersbar, og de har åbent fra onsdag til lørdag. Her er vin fra 50 kroner og opefter og et bredt udvalg af østers.

Vi har ikke selv anmeldt stedet, men ovre hos konkurrenten var Berlingskes Søren Frank ovenud lykkelig og kvitterede med 5 stjerner.

Rouge Oysters. Gammel Kongevej 43, København V.

7 Fishmarket

Restaurantens engelske navn afslører det ikke, men Fishmarket er altså frankofilt par excellence.

Den ligger lige over for D’Angleterre ved Kongens Nytrov og er ejet af de samme, som også driver Pastis og Cantina. Det er en klassisk fransk fiskebistro med en tre-retters menu til 375 og hovedretter mellem til 200 og 300.

Man kan eksempelvis få sig en vaskeægte bouillabaisse, en hummerbisque, en plateu fruits de mer og forskellige franske østers.

Fishmarket. Hovedvagtsgade 2, København K.

Læs mere:

IBYEN

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Jens Hartmann Schmidt

Oplev! Spis! Drik!  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt