Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kunstner Birk Thomassens fotografier er en del af udstillingen 'Under the Anti Lies the Body', som du kan opleve i Stefanskirken under hele Pride Week.
Foto: Presse

Kunstner Birk Thomassens fotografier er en del af udstillingen 'Under the Anti Lies the Body', som du kan opleve i Stefanskirken under hele Pride Week.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Queerkunst, (k)analtur og regnbuemiddag: Her er 10 ting, du bør tjekke ud til Pride Week 2019

På 23. år afholdes Pride Week i København denne uge. Se her, hvor du kan få et skud regnbuefarve.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er du i regnbuehumør, og har du en forkærlighed for kultur, så er det i denne uges Pride Week, du kan fodre din intellektuelle interesse.

I anledning af festivalen, som bliver skudt i gang tirsdag 13. august, har flere museer dedikeret udstillinger til den frie seksualitet og de store hjerter. Hvis du er interesseret i at tilegne dig ny viden, bliver LGBTQ+ vendt og drejet i en række oplæg, aktiviteter og foredrag byen over.

Masser af trutmund, glitter og glade dage under Pride Week
Foto: Stine Tidsvilde

Masser af trutmund, glitter og glade dage under Pride Week

Her får du en guide til nogle af de mest interessante aktiviteter i løbet af ugen.

Tirsdag:

I samarbejde med den normandiske galleri- og udstillingsplatform Slowroom Contemporary inviterer Stefanskirken til udstillingen ’Under the Anti Lies the Body’ i kroppens tegn. Skal du med til ferniseringen (klokken 14-18), kan du med et glas dansk rosévin i hånden opleve udstillingen om kroppen og dens mange aspekter. Forskellige queer-kunstnere er inviteret til at være en del af udstillingen, som hylder kroppen og dens forskelligheder. Hvis ikke du har mulighed for at deltage i ferniseringen, så frygt ej – udstillingen har nemlig åbent hele Pride Week.

Tirsdag sparker Copenhagen Pride også gang i deres programrække med oplæg, debatter om menneskerettigheder, som finder sted rundt omkring i byen. Tirsdag byder bl.a. på oplæg om seksuel skam blandt homoseksuelle mænd, ensomhed, analsex og etniske minoriteter. Det fulde program finder du her.

Er du blevet sulten efter dagens begivenheder, så tag til ’regnbuelangbordsmiddag’ (klokken 19-22) på Onkel Dannys Plads, hvor Sabaah, Onkel Dannys Plads og Hverdagen inviterer. Selv om menuen står på vegetarmad, kan du sikkert finde en stor bøf eller en laber larve at sætte tænderne i. Der er under middagen fokus på, at alle er og skal føle sig velkomne, så spread the joy, og spis med til langbord. Du kan finde eventet på Facebook her.

Under the Anti Lies the Body. Stefanskirken tirsdag 13. til søndag 18. august, gratis adgang.

Åbning af menneskerettighedsprogrammet. Klokken 13.30-13.45, gratis adgang.

Rengbuelangbordsmiddag. Onkel Dannys Plads 1-9, 1711 København, klokken 19-22, 90 kr. pr. person

Onsdag:

Har du ikke fået kunst nok, så tag et kig forbi Copenhagen Contemporary onsdag. Her finder du udstillingen ’Diversity is Reality’ af den amerikanske filmskaber og performancekunstner Wu Tsang, bestående af to film skabt med ti års mellemrum, ’A Space Of Love’ (2018) og ’Shape of a Right Statement’ (2008). Kunstneren bruger performance, farver og fiktive fortællinger til at udforske traumer og alternative former for udtryk og kommunikation. Udstillingen er åben helt til november.

Stillbillede fra Wu Tsangs udstilling 'Diversity is Reality', som med masser af farver passer perfekt til regnbueflaget

Stillbillede fra Wu Tsangs udstilling 'Diversity is Reality', som med masser af farver passer perfekt til regnbueflaget

Hvis du har en time eller to tilovers i løbet af onsdagen, så byder dagens menneskerettighedsprogram på bl.a. oplæg om ældre LGBTI+ personer, og hvilken rolle uddannelsesinstitutioner, de sundhedsfaglige, regionerne, kommunerne og politikerne har for at sikre LGBTI+venlig ældrepleje. Du finder ligeledes oplæg om det homoseksuelle miljø i sport og på tv samt workshop om sexnydelse.

Trænger du til et afbræk fra viden og kultur, kan du tage på cANAL tours, hvor du kommer på den ultimative rundvisning i København i båd (klokken 17-18). Dagens guides er en gruppe drags, som sørger for, at du er godt underholdt hele turen rundt.

Diversity is Reality. Copenhagen Contemporary, udstillingen lukker 10. november, 90 kr. pr. person

cANAL tours. Ved Stranden 26, Kajplads 5 (Højbro Plads), 1061 København, klokken 17-18, 110 kr. pr. person

Torsdag:

Torsdagens menneskerettighedsprogram byder på oplæg om usynlig diskrimination på arbejdspladsen, juridisk kønsskifte samt en politisk sundhedsdebat, og der er rig mulighed for at blive klogere på den verden, vi befinder os i i dag.

I aftentimerne kan du tage til Glyptoteket, hvor aftenen byder på både performance, samtale og ’queer tours’ i museets samling. Med performancekollektivet Disturbing Business, filosof Denis Maksimov, professor i visuel kultur og performance design Michael Haldrup og danser Linh Le kan du få dig en forhåbentlig spændende, udfordrende og lærerig oplevelse.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Glyptoteket inviterer til 'Queering the Museum', en aften med performance, samtale og ’queer tours’

Glyptoteket inviterer til 'Queering the Museum', en aften med performance, samtale og ’queer tours’

Hvis du er mere til den friske luft, kan du tage med på Pride Walking Tour (klokken 17-18.30), hvor du kan vandre byen tynd, mens du får fortællinger om homobevægelsen i København. På turen kommer I omkring forskellige LGBT-barer og klubber, hvor du kan blive inspireret til weekendens festligheder.

Queering the Museum. Glyptoteket torsdag 15. august, klokken 17-20, almindelig entré til museet, Queering the Museum-samtalen i Festsalen er på engelsk, mens queer tours foregår på dansk

Pride Walking Tour. Rådhuspladsen (trappen foran Rådhuset), 1599 København K, klokken 17-18.30, 60 kr. pr. person, turen foregår på engelsk

Fredag

Så blev det endelig fredag, og sikke en weekend det byder på.

Du kan starte hårdt ud med fetich, kink og porno, som ses på dagens menneskerettighedsprogram. Der er derudover også mulighed for at høre mere om LGBT-flygtninge og deres rettigheder eller mangel på samme samt at tage på workshop om åbne forhold.

Hvis energien skal spares til Pride Parade lørdag, og du fravælger en bytur, kan du i stedet tage forbi Huset-KBH til ’Pride X Artem Signaturaften’ (klokken 20-23), hvor du kan opleve tre kunstneriske indslag med artister fra LGBTQ-miljøet. Her kan du bl.a. opleve en koncert med Emily Holm Nyhuus samt burlesqueshow med BurlyQueens.

Pride X Artem Signaturaften. Huset-KBH (Balsalen), Rådhusstræde 13, 1466 København K, klokken 20-23 (gratis??)

Lørdag

Et af ugens højdepunkter udspiller sig lørdag i form af Pride Parade. Tag de gode vandresko på eller find de højeste stiletter frem fra skabet og gå med i paraden, som begynder klokken 13 fra Frederiksberg Rådhus og slutter ved Rådhuspladsen i København omkring klokken 16.

Lørdag står på fest og farver med Pride Parade i København. Billedet er fra paraden i 2017.
Foto: Philip Davali

Lørdag står på fest og farver med Pride Parade i København. Billedet er fra paraden i 2017.

Pride Parade. Frederiksberg Rådhus, klokken 13, gratis

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Søndag

Trænger du til en pause fra Københavns festligheder, kan du tage en tur forbi Louisiana, hvor du finder den feministiske og sanselige udstilling af den schweiziske kunstner Pipilotti Rist. På udstillingen ’Åbn min lysning’ finder du hendes værker i mange forskellige former og farver, på loft, vægge og gulve, i form af lyd, billede og andre store rumlige videoinstallationer.


Pipilotti Rist. Foto fra udstillingen 'Åbn min lysning' på Louisiana.

Pipilotti Rist. Foto fra udstillingen 'Åbn min lysning' på Louisiana.

Åbn min lysning. Louisiana, udstillingen lukker 22. august, almindelig entré til museet

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Ibyen guider:  Skal I hænge ud i solen? Her er 9 gode solskinspletter i København

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hos Istid på Nørrebro kan du få økologisk og vegansk is lavet med flydende kvælstof.

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer