Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Christiansborg flager på halv stang for at mindes ofre

Søndag blev mindst 290 mennesker dræbt under angreb i Sri Lanka. Tirsdag flager Christiansborg på halv stang.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tirsdag bliver der flaget på halv stang fra Christiansborg for at mindes ofrene for angrebene i Sri Lanka, der har kostet mindst 290 mennesker livet, heriblandt tre danske søskende.

Der bliver også flaget på halv stang fra Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Udenrigsministeriet og Københavns Rådhus.

Det skriver Justitsministeriet i sit nyhedsbrev. Reglerne for flagning i Danmark ligger under Justitsministeriet.

Søndag eksploderede seks kraftige bomber i tre kirker og i tre femstjernede hoteller i Sri Lanka. De blev fulgt op af yderligere to eksplosioner senere søndag. Mandag er en bil eksploderet.

Mindst 290 mennesker er blevet dræbt, mens omkring 500 mennesker er såret. 39 udlændinge er bekræftet dræbt. Og blandt dem er altså tre danske børn.

Søndag afbrød statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin påskeferie på Færøerne på grund af angrebene.

På et pressemøde udtrykte han sin kondolence til de efterladte efter angrebene. Angrebene betegner han som terror.

»Min dybeste medfølelse går til ofrenes familier. Mit hjerte græder.

»Påskefreden er blevet afbrudt på grusomste vis, påskeglæden er vendt til sorg. En fredelig ferie er blevet til et mareridt, sagde statsministeren.

En chokeret dronning Margrethe sendte søndag sin kondolence til Sri Lankas præsident, Maithripala Sirisena, efter angrebene i landet.

»Jeg er dybt chokeret over at høre om de frygtelige og skrækkelige terrorangreb i Sri Lanka i dag, jeg ønsker at udtrykke mine oprigtige kondolencer og sympati til Dem og folket i Sri Lanka. Mine tanker er med familier og venner af ofrene, skrev majestæten.

Ingen har endnu taget skylden for de blodige aktioner. Men ifølge Sri Lankas regering er det en lokal islamistisk organisation, National Thowfeek Jamaath, der står bag.

Man mistænker, at et internationalt terrornetværk har deltaget i planlægningen af angrebene.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden