Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Arkiv: Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Overblik: Her er Venstres turbulente august

Den politiske sæson er begyndt noget rodet i Venstre, hvor både Løkke og Kristian Jensen er kommet under pres.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, annoncerede søndag aften, at han ønsker at fortsætte som leder af partiet.

Meldingen kom efter en turbulent måned, hvor formandskabet har været diskuteret heftigt - ikke mindst internt i partiet.

Her er et overblik over Venstres brogede august:

8. august
Berlingske bringer et interview med næstformand Kristian Jensen, der siger, at Venstre bør droppe tanken om at danne en SV-regering.

Den idé stod Løkke bag i valgkampen for at holde yderfløjene fra magten.

9. august
I forbindelse med Venstres sommergruppemøde udtaler partiets nestor Claus Hjort Frederiksen, at Kristian Jensen bør gå af som næstformand.

Løkke og Kristian Jensen slår fast, at det delte formandskab i Venstre står fast. Begge vil stille op til genvalg på deres respektive poster på partiets landsmøde til november, siger de.

11. august
Claus Hjort Frederiksen skriver på Facebook, at det delte formandskab er fortid.

12. august
Til TV Midtvest siger Kristian Jensen, at formandskabet er uændret.

15. august
Claus Hjort Frederiksen skriver på Facebook, at der ikke længere er behov for ændringer i Venstres ledelse. Det er han kommet frem til efter et møde i Venstres forretningsudvalg, hvor emnet blev drøftet.

I en intern mail til partimedlemmerne skriver Løkke, at ’den seneste uge har ikke været god for os’. Og han tilføjer:

»Der har været alt for meget fnidder og medietumult i forbindelse med folketingsgruppens konstituering og det efterfølgende sommergruppemøde.«

»Det skal vi nu have lagt bag os!«

18. august
Løkke siger i interview til avisen Danmark, at han selv kunne have gjort mere for at undgå krisen i Venstre.

»Jeg tog for let på det hen over sommeren«, siger Løkke.

I et interview med Deadline på DR2 siger Løkke, at formandskabet i Venstre er en myte.

»Det er jo en kendt sag, at vi havde en krise i partiet for snart mange år siden, i 2014, som jo endte med, at vi ikke foretog nogle ændringer.«

»Jeg er formand, og Kristian er næstformand. Jeg introducerede selv sådan lidt improviseret: Vi udgør Venstres formandskab«, siger Løkke.

20. august
Fire medlemmer af Venstre står frem med navn i Jyllands-Posten og kræver Løkke afsat som formand og Kristian Jensen afsat som næstformand.

Bent Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre i Roskilde Kommune, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg, næstformand for Venstre Roskilde Midt, skriver en kronik om det.

Svend Møller Sørensen, medlem af Venstres hovedbestyrelse og kommuneforeningsformand i Skanderborg, og Mette Marie Thomsen, kommuneforeningsformand i Holstebro og ligeledes medlem af hovedbestyrelsen, er også citeret i avisen.

25. august
Lars Løkke Rasmussen annoncerer, at han vil fortsætte som formand for Venstre, og at han ønsker at fremrykke partiets landsmøde, så det afholdes inden Folketingets åbning i oktober.

Annonce

27. august
Venstre i Region Midtjylland, folketingsmedlemmerne Preben Bang Henriksen og Carsten Kissmeyer, samt enkelte borgmestre opfordrer offentligt Løkke og Kristian Jensen til at trække sig.

30. august
Venstreveteranen Bertel Haarder skriver på Facebook, at han mener, at et formandsskifte kan bringe ’afklaring og fred’ i partiet. Kort derefter er der opbakning til den melding fra folketingskollegerne Louise Schack Elholm og Peter Juel-Jensen.

31. august
Flere lokale Venstre-formænd giver udtryk for deres støtte til Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen skriver på Twitter, at han trækker sig som formand. »Vigtigt at holde fast i sin selvrespekt«, skriver han.

Kristian Jensen skriver kort tid efter på Twitter, at han trækker sig som næstformand. Han havde tidligere givet udtryk for, at han ville gå af som næstformand, hvis Lars Løkke trak sig.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden