0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Amager Strandpark er naturimitation på højt plan: »Hun bliver forbavset, da jeg fortæller hende, at det hele er lavet af mennesker«

Den nye Amager Strandpark blev indviet i 2005 og er siden blevet en af de vigtigste attraktioner i Københavns genrejsning som fritidsby. Amager Strandpark er et æstetisk vellykket og brugervenligt eksempel på menneskeskabt natur, skriver Karsten Ifversen.

FOR ABONNENTER

Måger skriger, bølger bruser, og vind suser i ørerne. Solen varmer. Jeg trækker vejret dybt. Duft af marehalm og salt. Når jeg er på stranden, fylder jeg min krop helt ud. Møder den kølende salte luft, mens øjet følger den åbne horisont, den høje himmel og vandets konstant optegnede duvende fugtige grænse mellem land og vand.

Mødet med vandet rummer sin egen tiltrækning fuld af angstlyst. Lysten til at mærke det kølige gys på huden, den pludselige nedkøling og kroppen, omsluttet og båret oppe af vand, mens frygten for at svømme for langt ud, blive trukket ned og aldrig komme op igen lurer i dybet.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.