0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andreas Merrald
Foto: Andreas Merrald

Amager Strandpark er naturimitation på højt plan: »Hun bliver forbavset, da jeg fortæller hende, at det hele er lavet af mennesker«

Den nye Amager Strandpark blev indviet i 2005 og er siden blevet en af de vigtigste attraktioner i Københavns genrejsning som fritidsby. Amager Strandpark er et æstetisk vellykket og brugervenligt eksempel på menneskeskabt natur, skriver Karsten Ifversen.

FOR ABONNENTER

Mødet med vandet rummer sin egen tiltrækning fuld af angstlyst. Lysten til at mærke det kølige gys på huden, den pludselige nedkøling og kroppen, omsluttet og båret oppe af vand, mens frygten for at svømme for langt ud, blive trukket ned og aldrig komme op igen lurer i dybet.

Amager Strandpark har det hele.

Det handler om skalaen. Amagers strand er større end nogen anden strandpark i kommunen. Det kalder på en landskabsarkitektur, der er underspillet. For der er så meget kraft alene i størrelsen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden