0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hvad har vi gang i? Pludselig vrimler det med folk uden dolk og duelighedstegn i naturen

Først var den farlig. Så var den i vejen. Nu, hvor den ligger for døden, kan vi ikke få nok af den. Vi læser om naturen, ser på kunst om den, bekymrer os for den og valfarter ud i den. Men hvor længe holder naturhypen? Mener vi det virkelig? Og hvad siger vores nyfundne kærlighed til dyr og planter om den tid og den verden, vi lever i?

FOR ABONNENTER

I de seneste år er den danske befolknings interesse for naturen vokset drastisk. Vi læser mere om den, færdes mere i den og gruer mere for dens fremtid. Spørger man danskerne selv, er over halvdelen mere bekymrede for naturen, end de var for 5 år siden. Det viser en meningsmåling, Megafon har foretaget blandt 1.120 danskere for Politiken.

Og vi tænker ikke bare på den. Vi vil også være i den. 44 procent af danskerne mener ifølge Megafon, at de bruger mere tid i naturen, end de gjorde for 5 år siden. Det kan de mærke i Naturstyrelsens sheltere. I 2019 bookede over 200.000 danskere en overnatning på en af Naturstyrelsens lejrpladser. En fordobling siden 2013. Der er ligefrem rift om pladserne, når Danmarks Naturfredningsforening udbyder ture, hvor man kan lære at skelne svampe og genkende dyrespor.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.