0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hvad har vi gang i? Pludselig vrimler det med folk uden dolk og duelighedstegn i naturen

Først var den farlig. Så var den i vejen. Nu, hvor den ligger for døden, kan vi ikke få nok af den. Vi læser om naturen, ser på kunst om den, bekymrer os for den og valfarter ud i den. Men hvor længe holder naturhypen? Mener vi det virkelig? Og hvad siger vores nyfundne kærlighed til dyr og planter om den tid og den verden, vi lever i?

FOR ABONNENTER

Og vi tænker ikke bare på den. Vi vil også være i den. 44 procent af danskerne mener ifølge Megafon, at de bruger mere tid i naturen, end de gjorde for 5 år siden. Det kan de mærke i Naturstyrelsens sheltere. I 2019 bookede over 200.000 danskere en overnatning på en af Naturstyrelsens lejrpladser. En fordobling siden 2013. Der er ligefrem rift om pladserne, når Danmarks Naturfredningsforening udbyder ture, hvor man kan lære at skelne svampe og genkende dyrespor.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.