0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Sara Stridsberg har længe haft en nagende følelse af, at voksne ikke har turdet sige til børn, at de reelt ikke har nogen fremtid

I Sara Stridsbergs bøger er mennesker tæt forbundet med naturen, først og fremmest træerne. Hun er vild med træer og mener, at flyene, der i de seneste måneder er blevet stående på jorden, illustrerer en utopi. At de er et billede på en fremtid, hvor mennesket får et nyt forhold til naturen og sig selv. Hvor vi lærer at håndtere vores rovdyrinstinkt.

FOR ABONNENTER

»Jeg tænker meget på det, der er i os, vores instinkter, og hvordan vi kan håndtere dem, tæmme dem og skabe en civiliseret verden«, siger Stridsberg, der betragter det som en næsten smuk utopi, at mennesket måske en dag ikke længere er her. Nogle gange, når hun ser træer ovenfra, får hun en fornemmelse af at zoome ud af folks liv og få et glimt af os mennesker udefra i et evighedsperspektiv, men den evighed, hun forestiller sig, rummer ikke nødvendigvis mennesker.

»Dertil er vores rovdyrnatur og destruktive kræfter for stærke«, siger hun med henvisning til menneskehedens helt store udfordringer. Hendes eget forfatterskab er i høj grad præget af menneskets mørke sider.

Hun citerer den afdøde engelske dramatiker Sarah Kane, som skrev: »I hvert civiliseret øjeblik findes der et frø, som kan blive til en krig i fuld skala«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden