0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
EHRBAHN JACOB
Foto: EHRBAHN JACOB

Ingenting. »Jo ... eller nej, mere som en umulig opgave. Først ville vi finde meningen med livet«, siger Flemming Skouboe, som på en måde er manden bag det her projekt.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk rigmand lancerer projekt om ingenting

Det nyfødte medie The Uncoverist borer i spørgsmålet om det tomme rum.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Vi er en håndfuld mænd, der sidder i en rundkreds og venter på en astrofysiker. Inde i midten af kredsen er der ingenting, hvilket er lige præcis det, jeg er rejst gennem det halve land for at drøfte med de her mennesker.

Ingenting.

Jeg løfter en stol ind i tomrummet og placerer min diktafon på sædet.

Vi kan lige så godt udnytte tiden.

»Begyndte det hele som en joke?«, spørger jeg.

»Jo ... eller nej, mere som en umulig opgave. Først ville vi finde meningen med livet«, siger Flemming Skouboe, som på en måde er manden bag det her projekt.

»Det skulle være så svært som muligt«, fortsætter han.

»Det blev så til ingenting ...«.

»Men vi har ment det alvorligt hele tiden«, forsikrer Asbjørn Nors. Han kalder sig fyrmester i foretagendet, der hedder Fænø Lighthouse Projects.

LÆS OGSÅ

»Og I vil blandt andet gerne gøre opmærksom på, hvor lidt vi egentlig ved?«, spørger jeg.

»Ja, vi ved ikke, hvorfor vi er blevet født, og vi ved ikke, hvorfor vi skal dø ... Det må siges at være et godt udgangspunkt«, siger Asbjørn Nors.

»Vores måde at arbejde på kan godt sammenlignes lidt med det uvidende barns troskyldige gætten sig frem: Hvad foregår der egentlig omkring mig?«, siger Skouboe.


Folkeligt projekt
»Vi hører nogle sige, at det, vi laver, er noget lort og noget legeværk. Men det er et folkeligt projekt, for alle mennesker har en mening om, hvad ingenting er ...«, siger Nors.

Her blander Lars Nørgaard sig i samtalen. Han er billedkunstner og var også med til at få ideen for et par år siden.

»For hårdtarbejdende mennesker er kedsomhed en ren luksus. Ingenting er en luksus ...«, siger maleren.

»Men i det øjeblik, du opnår det, så savner du at lave noget ...«, siger Skouboe.

»Ja, så går man til grunde på Costa del Sol«, siger Nørgaard.
LÆS OGSÅ


»Endelig har man tid til at gøre alt, hvad man har lyst til, og så finder man ud af, at man ikke har lyst til en skid«, forsøger jeg at opsummere.

»Lige nøjagtig«, siger Skouboe.

Så ringer Asbjørn Nors’ telefon. Det er astrofysikeren.

»Ja, hallo ... I er punkteret? ... Nå, I har fået nyt dæk på ... Okay, det er godt ... Du ringer bare, når du er i Middelfart«.

Skrækindjagende ingenting
Vi er ikke i Middelfart, men tæt på.

Vi befinder os på Fænø lige midt i Lillebælt. Det er Flemming Skouboes ø. Han solgte for 12 år siden sin vindmøllevingefabrik og er nu godt kørende, når det gælder penge. Han har plantet en bunke træer og bygget en slags moderne herregård og nogle gæstehuse på øen.

Vi sidder i det, han kalder cafeen, og får en forfriskning, mens noget personale gør klar til at servere en bid brød. Her er cirka 8 meter til loftet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden