Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

blegt. Liberal Alliances plakater er anonyme og slet ikke så effektive som de simple grafiske signaler, partiet sendte ud ved sidste valg.
Foto: Jens Dresling

blegt. Liberal Alliances plakater er anonyme og slet ikke så effektive som de simple grafiske signaler, partiet sendte ud ved sidste valg.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Liberal Alliances valgplakater er som tørt rugbrød uden pålæg

LA vil nok gerne fremstå seriøse - men er orange det nye sort?

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Liberal Allliance er et parti med en besynderlig grafisk identitet. Prøv at gå ind på deres hjemmeside og se billederne af deres folketingsmedlemmer. Hvis du synes, de ligner medlemmer af en nyreligiøs sekt, er vi enige. Det er de mest photoshoppede billeder, jeg mindes at have set af danske politikere.

De poserer stort set ens, beklædningen er næsten ens, og alles øjne er unaturligt kraftigt fremhævet og stirrer, som havde de lige tømt en kande kaffe eller taget en bane af det, der var stærkere. Hvad pokker vil de opnå med det udtryk?

Farvemæssigt var Liberal Alliances plakater ved sidste folketingsvalg nogle af de mest effektive i bybilledet. De brugte en orange baggrund til et billede af kandidaten og anbragte en blå blok forneden.

Det er komplementære farver, der gav partiets plakater visuel styrke. Det er noget, LA havde lånt fra det andet liberale parti, Venstre, der gennem flere valg har brugt en blå blok med et orange V på deres plakater. Kønt er det sjældent, men det er effektivt. Ved sidste valg var Liberal Alliances plakater kombineret med slogans som ’Sænk skatten’ eller ’Færre forbud’.

Der skete noget på LA’s plakater. Med alt dette i baghovedet er det derfor ekstra overraskende at se de mange sort-hvide plakater med den orange partifarve i bunden rundt omkring. Uden en blå komplementærfarve og uden skyggen af et budskab bliver de også blot til skyggen af deres egne tidligere valgplakater.

Det er som tørt rugbrød uden smør og pålæg. De er grafisk lydefri, men gør ikke meget væsen af sig. Måske de med den afdæmpede kommunikation vil give indtryk af at være et mere seriøst parti.

Nogle valgplakater bliver åbenbart fremstillet til være så neutrale, at de kan danne baggrund for, at andres plakater står frem.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden