Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anne-Marie Steen Petersen (arkiv)
Foto: Anne-Marie Steen Petersen (arkiv)
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed: Forsker, der dykkede ned i skattepapirer, mener at have fundet Shakespeares hjem

Den præcise bestemmelse af den verdensberømte forfatters bopæl i London giver ifølge forsker en bedre forståelse af, hvad der inspirerede ham i den periode, hvor han blandt andet skrev ’Romeo og Julie’.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De fleste kender til William Shakespeares værker, men indtil for nylig var det stadigvæk uklart, hvor manden bag en lang række af verdenshistoriens vigtigste teaterstykker boede i sine år i London.

Men det har den engelske teaterhistoriker Geoffrey Marsh nu rådet bod på efter mere end 10 års research.

Ifølge Marsh, der har sammenholdt en række dokumenter fra Shakespeares tid – blandt andet en skatteopgørelse med Shakespeares navn fra 1598 samt dokumenter fra de læderforhandlere, som ejede bygningerne i området omkring St. Helens Church i den engelske hovedstad – lå forfatterens hjem ved Bishopsgate. Det skriver The Stage.

»At vi nu ved, hvor i London Shakespeare boede, giver os en mere dybdegående indsigt i, hvorfra Shakespeare fik sin inspiration til sit arbejde og sit liv. Efter få år, fra han flyttede til London fra Stratford, levede han pludselig i et af de mest velhavende sogne i byen«, fortæller Geoffrey Marsh til The Stage.

Område med internationalt udsyn

At Shakespeare, inden han flyttede tilbage til Stratford nær Birmingham få år før sin død i 1616, boede i det velhavende og kosmopolitiske område omkring Bishopsgate, har givetvis øvet indflydelse på hans arbejde og karriere, uddyber Geoffrey Marsh.

»Områdets købmænd havde forbindelser ud over Europa, og lægerne var i berøring med den progressive tænkning på universiteterne i Italien og Tyskland, så at leve i netop det område i London kan have styrket Shakespeares position og været med til at fremme hans karriere«.

Mens Shakespeare boede i London, skrev han blandt andet stykket ’Romeo og Julie’.
Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden