Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Mads Mikkelsen arbejdede sammen med Thomas Vinterberg på den anmelderroste 'Jagten' fra 2012.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mads Mikkelsen vender fordrukken hjem til dansk film

Efter flere år er Mads Mikkelsen tilbage i en dansk film af Thomas Vinterberg, når han spiller hovedrollen i 2020-filmen ’Druk’. Optagelserne er netop gået i gang.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En superskurk i Marvels cinematiske univers. Hjernen bag selveste Dødsstjernen i ’Star Wars’. En forfrossen overlevende i Arktis og en overnaturlig leder af en form for dødspatrulje i et af dette årtis mest ventede computerspil.

Han har ikke ligget på den lade side i udlandet, ham Mads Mikkelsen. Men nu vender han efter en årrække tilbage til dansk film for at medvirke i Thomas Vinterbergs kommende spillefilm ’Druk’, der netop har startet optagelserne.

Det skriver Zentropa i en pressemeddelelse.

Mikkelsen spiller hovedrollen som gymnasielæreren Martin, og i de øvrige tre store bærende roller ses Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang som Martins venner og kolleger.

De fire hovedroller i 'Druk' spilles af Magnus Millang, Lars Ranthe, Thomas Bo Larsen og Mads Mikkelsen.

En halv promille for lidt

I filmen vil de fire finde ud af, at mennesket i virkeligheden er født med en halv promille for lidt.

Opmuntret af teorien kaster de sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen. Langsomt, men sikkert får alkoholen de fire venner og deres omgivelser til at løsne op. Både undervisningen og resultaterne hæver sig, og de begynder for alvor at mærke livet.

I takt med at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogle, og af sporet for andre.

Mads Mikkelsen har tidligere spillet hovedrollen i Vinterbergs film ’Jagten’, der vandt et hav af danske priser og blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film.

Den nye film ’Druk’ er skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm. Filmen forventes at få premiere 27. august næste år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden