Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tor Birk Trads
Foto: Tor Birk Trads

»Jeg vil gerne sige en ting, og så er det den ting«

Peter Laugesen bliver snart 75 og har mere end 70 udgivelser bag sig. Kigger han på sin seneste digt-samling, ’Brev til en maler’, som er indstillet til Politikens Litteraturpris, og på, hvad han skrev tilbage i 1960’erne, er der en kæmpe forskel. Men det er ikke en beslutning, siger han. Det er blot sidste krusning på en strøm, der har strømmet uafbrudt siden dengang. Og målet har altid været at sige tingene, som de er.

FOR ABONNENTER

Peter Laugesen bor på toppen af en bakke i Brabrand. Man kommer op ad en lille trappe med et trægelænder at støtte sig til, og deroppe venter et hjem fyldt med kunst: Underetagen er en labyrint af stablede bøger, cd’er og plader, langs væggene står der musikinstrumenter, og over dem hænger malerier og tegninger. Det er altså her, foran sin gamle, trofaste Olivetti-skrivemaskine, han skriver sine digte om, hvordan verden ser ud fra en aarhusiansk forstad.

For det er det, det handler om for Peter Laugesen. At beskrive verden fra hans eget sted, udsende små poetiske rapporter fra huset på bakken.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden