Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

LiteraturHaus i Møllegade har igangsat en crowdfunding-kampagne efter tumultarisk periode

Der sker ting og sager i Møllegade 7. Seneste tiltag er forsøget på at få private personer til at oprette medlemskaber og hjælpe huset med de økonomiske udfordringer.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Crowdfunding. Det har været en tumultarisk periode, LiteraturHaus i Møllegade har været igennem de seneste år. Grundlægger Paul Opstrup, som købte den gamle metodistkirke i 2005 og omdannede det til, hvad han håbede ville blive et litterært knudepunkt, gik på pension i 2017.

Her tog yngre kræfter så over og igangsatte en række initiativer, som skulle vende litteraturhuset ud mod samfundet og den politiske virkelighed. Ambitionerne var høje, men som følge af økonomiske problemer og uenigheder med Paul Opstrup, som stadig ejede kirken, trak den kreative ledelse sig fra samarbejdet.

Opstrup satta pensionisttilværelsen i bero og vendte tilbage til Møllegade, og siden har der så været relativt stille. Indtil nu.

I november 2018 overtog Thorkil Jacobsen nemlig driften af det Nørrebro-baserede kulturhus. Med ham ved roret afholder man nu arrangementer, som også rækker ud over litteraturen – man kan fejre Bruce Springsteens 70-års fødselsdag med talks og debatter, få indblik i amerikansk politik, ligesom man har åbnet op for en ugentlig natklub hver fredag.

Noget tyder altså på, at stedet i højere grad skal fungere som et bredere kulturelt forsamlingspunkt end et egentligt litteraturhus. På Literaturhaus’ hjemmeside fremgår det da også, at man lejer huset ud til private fester og arrangementer. Det er måske stadig svært at få enderne til at mødes.

I hvert fald har man nu igangsat en crowfunding-kampagne, hvor husets støtter kan tegne sig for et årligt medlemskab eller blot investere i en kop og dermed hjælpe huset med en tiltrængt overhaling.

www literaturhaus.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden