Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Færøsk krimi er gennemført rar

Venlig krimi fra Færøerne gør mere ud af lokalkoloritten end af spændingen.

Skønlitteratur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er indlevelsen i færøsk fauna og fulderikker, der bærer denne krimi hjem, for Jógvan Isaksen er glimrende som sted- og sædekendt turistguide, når han lader helten sprælle i tågen på yderste fuglefjeld eller hiver læseren med ned i Tórshavns sumpede ølklubber.

Plottet mangler til gengæld reel spænding, og Jógvan Isaksens humor tangerer folkekomedie, ligesom den slentrende fortællestil nok er mest interessant for den, der holder af Færøerne og godmodigt lader sig føre gennem Tórshavns gader og stamværtshuse for bag læsebrillen at kunne udbryde »det var jo dér, vi spiste til frokost!«.

Den historiske kilde
Som i de forrige bind i serien er det den drikfældige journalist og privatdetektiv Hannis Martinsson, der hyres til en sag – denne gang med tråde tilbage til den kolde krig og opførelsen af Nato’s omstridte militæranlæg i Mjørkadalen.

Sovjets interesse for Færøernes strategiske beliggenhed og danskerne, som lefler for USA hen over hovedet på de færøske politikere, er den historiske kilde, Jógvan Isaksen tapper sin krimi fra.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden