Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Les Kaner
Foto: Les Kaner
Feature
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny bog er livsbekræftende diskussion mellem astrofysiker og præst

Åbne og kloge samtaler mellem en præst og en videnskabskvinde om Higgspartiklen og engle.

Feature
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Bogen er en gengivelse af hovedindholdet af to samtaler ført gennem to nætter mellem astrofysiker Anja Cetti Andersen fra Dark Cosmology Centre ved Niels Bohr Institutet i København og sogne- og orlogspræst ved Holmens Kirke på en ø i de københavnske kanaler Anna Mejlhede.

Samtalerne foregår på skift i Københavns Observatorium på Østervold og i Holmens Kirke.

De handler om forholdet mellem videnskab og tro, men mest af alt om livets mening, altså om den personlige skæbne, om døden, og om et liv bagefter.

Gammel diskussion
Diskussionen om troen versus videnskaben har været levende siden middelalderen. I dag, hvor så mange danskere ikke længere er konfessionelle kristne, handler det mere om livsmening og håb. Bortset fra i USA og Mellemøsten betyder konfrontationen mellem religion og videnskab vel næppe ret meget mere. Hver passer sit.

Lad det være sagt med det samme; det er en dejlig bog.
LÆS OGSÅ


Anja Andersens åbenhed over for videnskabens usikkerhed omkring de væsentlige spørgsmål, som dens egen accelererende udvikling gør mulige er befriende: Hvorfor udvider universet sig med stigende hast? Er nye begreber som 'mørk energi' og 'mørkt stof' andet end ord for kræfter og fænomener, som vi ikke ved ret meget om.

Hvad vil der ske, når og hvis universets hastighed overstiger lysets, som Einstein bestemte som universets konstans? Hvad var der før The Big Bang? Hvad vil der komme efter? Er der flere universer uden for vores?

Kætteren
I 1695 afsluttede den hollandske astronom og matematiker, opfinderen af penduluret og delvis teleskopet og ophavsmand til teorien om lysets bølgeform, Christiaan Huygens, en bog med titlen 'Kosmotheoros', der handlede om muligheden for liv uden for Jorden. Huygens havde studeret Saturns ringe og opdaget dens måne, Titan.

95 år før var Giordano Bruno blevet brændt på Vatikanets bål for at hævde, at universet består af en uendelighed af universer. Godt, at inkvisitionen ikke længere er praksis, nu da alle taler om fundet af 'Guds partikel', Higgs boson.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden