Første gang jeg så skålene, tænkte jeg, at hvis jeg nogensinde laver en kogebog, skal de med. Det var enkelheden og funktionaliteten, som især fascinerede mig, da jeg faldt over dem i en lille butik i Jægersborggade (i København, red.) for cirka 6 år siden.
De er fra U la la Ceramics og ligner keramiske kugler med låg. På det tidspunkt havde jeg ikke set noget som helst andet i den stil. At de både kan bruges i køkkenet og til opbevaring, tiltaler mig virkelig. De er smukke, når de bare står som et stilleben, og i køkkenet er de samtidig så robuste, at jeg ikke er nervøs over at bruge dem i hverdagen. Deres enkle, superæstetiske og samtidig meget brugbare udtryk er lidt det samme univers, jeg lever i madmæssigt, og derfor har jeg også brugt skålene i begge mine kogebøger.
Suppe lavet på pighvar med brændte tomater og jernurt bliver blandt andet serveret i skålene i min nyeste bog, ’Gone fishing’. Der er også en ret med jomfruhummerhaler i tempura med en fennikelsalat, som ser rigtig flot ud i de støvede blå og grønlige skåle, der passer til bogens tema: havet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her