0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kokkens favorit: »Jeg har brugt skålene i begge mine kogebøger«

Krukkernes enkle, superæstetiske og samtidig meget brugbare udtryk er lidt det samme univers, jeg lever i madmæssigt, fortæller kok og kogebogsforfatter Mikkel Karstad.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Første gang jeg så skålene, tænkte jeg, at hvis jeg nogensinde laver en kogebog, skal de med. Det var enkelheden og funktionaliteten, som især fascinerede mig, da jeg faldt over dem i en lille butik i Jægersborggade (i København, red.) for cirka 6 år siden.

De er fra U la la Ceramics og ligner keramiske kugler med låg. På det tidspunkt havde jeg ikke set noget som helst andet i den stil. At de både kan bruges i køkkenet og til opbevaring, tiltaler mig virkelig. De er smukke, når de bare står som et stilleben, og i køkkenet er de samtidig så robuste, at jeg ikke er nervøs over at bruge dem i hverdagen. Deres enkle, superæstetiske og samtidig meget brugbare udtryk er lidt det samme univers, jeg lever i madmæssigt, og derfor har jeg også brugt skålene i begge mine kogebøger.

Suppe lavet på pighvar med brændte tomater og jernurt bliver blandt andet serveret i skålene i min nyeste bog, ’Gone fishing’. Der er også en ret med jomfruhummerhaler i tempura med en fennikelsalat, som ser rigtig flot ud i de støvede blå og grønlige skåle, der passer til bogens tema: havet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts