Foto: Tom Fereday
Design

Ugens designobjekt: Australsk kunstnerduo står bag en 3D-printet lerspand, som kan lyse

Takket være en printer har en australsk duo skabt en lampe i porcelæn og stentøj, der ser ud, som om den er håndlavet, skriver designskribent Lars Hedebo Olsen i denne klumme.

Design
FOR ABONNENTER

Man kan godt diskutere, om denne lampe er køn. Nogen vil sige, at den ligner en spand, og det kan de have ret i.

Alligevel er den interessant, for den viser, at det ikke varer længe, før vi begynder at se printede hverdagsprodukter på markedet.

3D-printning har været under udvikling i en årrække, men der er ikke kommet mange ting, som kan gå direkte ind i vores boliger. Nu begynder det imidlertid at ske – som med denne lampe, der hedder Pelo og er skabt af den australske designer Tom Fereday og keramikeren Susan Chen.

Kigger man nærmere på lampen, kan man se, at selv om den er printet, har den stadig spor af håndværk i sig. Lampen er skabt ved, at ring på ring er sprøjtet ud, og små variationer i ringene og lidt fejl i overfladerne giver lampeskærmene et udtryk, der minder om det præg, de ville få, hvis de var blevet skabt af menneskehænder. Lampen er skabt i porcelæn og stentøj, og det er med til at gøre den ekstra attraktiv. Det signalerer både kvalitet og håndværk, og det er værdier, som er i vælten i disse år.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce