0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter indberetninger: Nu skal sexisme og chikane undersøges i flere store mediehuse

Både TV 2 og Berlingske Media er i gang med at undersøge sexisme.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miklos Szabo/TV 2
Foto: Miklos Szabo/TV 2

Ifølge TV2-direktør Anne Engdal Stig Christensen skal der ryddes op i »en uhensigtsmæssig kultur« på mediearbejdspladsen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sexisme og sexchikane skal nu undersøges på TV 2 og på Berlingske Media, der udgiver aviserne Berlingske, B.T. og Weekendavisen.

Det bekræfter TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen over for Journalisten og hr-direktør i Berlingske Media Lise Glerup Pedersen over for Mediawatch.

På Berlingske Media igangsættes den eksterne undersøgelse, efter at der er blevet indberettet konkrete tilfælde af sexisme og chikane i koncernen.

Chefredaktør på Berlingske Tom Jensen bekræfter over for Mediawatch, at han har modtaget indberetninger om sexisme. Men chefredaktøren ønsker ikke at uddybe indberetningernes omfang eller karakter.

»Jeg er nødt til at respektere dem, der henvender sig, og derfor kan jeg ikke sige meget mere konkret end, at vi har fået henvendelser, som vi selvfølgelig tager seriøst,« siger Tom Jensen til Mediawatch.

Vi skal have ryddet op i sager vedrørende krænkende handlinger, og vi skal på en ordentlig måde gøre op med en uhensigtsmæssig kultur.

På TV 2 meddelte direktør Anne Engdal Stig Christensen tidligere på ugen, at mediehuset ville iværksætte en større ekstern undersøgelse af arbejdskulturen.

»Vi skal have ryddet op i sager vedrørende krænkende handlinger, og vi skal på en ordentlig måde gøre op med en uhensigtsmæssig kultur,« skrev TV 2-direktøren i en mail til Journalisten tirsdag.

Aftenen før havde 200 TV2-medarbejdere krævet, at der blev foretaget en ekstern undersøgelse af krænkelser og sexisme i mediehuset.

Torsdag uddybede Anne Engdal Stig Christensen over for Journalisten, at tidligere medarbejdere på TV 2 også er velkomne til at indberette til det advokatfirma, der skal foretage undersøgelsen af mediehuset.

TV 2 og Berlingske Media er langtfra de eneste steder i mediebranchen, hvor der nu handles på de historier om sexisme i mediebranchen, der har fyldt den offentlige debat de seneste uger.

Politiken og Ekstra Bladet iværksætter også undersøgelser af arbejdskulturen, mens der på DR hyres eksterne rådgivere til at hjælpe med at forhindre seksuel chikane på arbejdspladsen fremover.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

  • Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix