0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kussomaten tager på Roskilde Festival

Roskildegæster vil blandt andet blive mødt af vendespil med kusser.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LÆRKE POSSELT
Foto: LÆRKE POSSELT

Naturligt. Roskildegæster kan snart også forevige sig selv.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så ydmyg den end ser ud, fik den voldsomt meget omtale, den lille indretning, Kussomaten.

Fotoboksen, hvis ejere kækt proklamerede »Vi vil se din kusse« blev det helt store samtaleemne både blandt P1-debattører og ungersvende med knap så højpandede interesser.

De mange anonyme fotos blev studeret grundigt i dagene efter den megen medieomtale.

LÆS ARTIKEL

Lige nu er Kussomaten opmagasineret.

Men om en lille måneds tid kommer den til ære og værdighed igen. Kussomaten skal nemlig på Roskilde Festival.

Og det er der mange grunde til. Ikke mindst har Roskilde Festival lyttet til kollektivet bag Kvinde Kend Din Krop, der har taget initiativ til Kussomaten. Begge steder mener man, at massemedierne viser konforme billeder af, hvordan vores kroppe og kønsorganer skal tage sig ud.

LÆS ARTIKEL

Det samme gør i øvrigt den tredje samarbejdspartner, foreningen Sex & Samfund.

Billeder af danske kvinders kønsorganer bliver derfor vist på festivalen, ligesom man håber på, at også roskildegæster vil være med på at få deres sædvanligvis private dele uploadet på hjemmesiden. Ikke mindst de mange unge gæster, som der jo er en del af på festivalen.

»Flere unge lider i dag af et seksuelt mindreværd, fordi de ikke kan identificere sig med tidens idealer for kroppe og kønsorganer...Kussomaten er med til at give et mere rettidigt og ikke-idealiseret billede af kroppen«, siger Sebastian Christensen, der er sektionsleder på Roskilde Festival.

Vendespil og fotoinstallationer
Foreningen Sex & Samfund er til stede på festivalen med det formål at »udfordre gæsternes ofte heteronormative forestillinger om køn og seksualitet« blandt andet gennem lege og spil.

Kussomaten er dermed bare en del af det arbejde både Sex & Samfund og Roskilde Festival gør for at fremme mangfoldighed og diversitet.

For Sex & Samfunds vedkommende vil Kussomaten dog blive noget af det mere synlige. Blandt andet samarbejder man med folkene bag Kussomaten om at lave et vendespil, eller memory, som man sidste år havde med bryster.

Desuden kommer fotos optaget under festivalen til at blive hængt op på store fotoinstallationer.

Og en pikomat

Kusserne kommer dog ikke længere til at være alene. Sex & Samfund vil lave en pikomat lige ved siden af. I et noget anderledes design, da billeder af mænd ikke bliver særligt gode i Kussomaten.

Under alle omstændigheder er det vigtigt at, der også bliver et tilbud til mændene.

»Fyre er lige så interesserede og usikre omkring, hvordan man ser ud, og det skal vi selvfølgelig også kunne vise«, siger projektleder Sasja Kalledsøe, der er talskvinde for Sex & Samfunds frivilliggruppe på Roskilde Festival 2011.

Hun understreger, at samtlige billeder, der bliver vist på internettet og ikke mindst brugt til fotoinstallationer og vendespil forbliver anonyme.

»…Men det kan jo blive en sjov lille konkurrence, hvorvidt man kan finde sit eget billede«, siger Sasja Kalledsøe