Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Magnet. De nye betalingstoiletter findes kun på Camping Øst. Der er planer om at udvidde til West næste år, hvis ordningen bliver en succes. Og det tyder alt på. Foto: Birgitte Kjær
Foto: Birgitte Kjær

Magnet. De nye betalingstoiletter findes kun på Camping Øst. Der er planer om at udvidde til West næste år, hvis ordningen bliver en succes. Og det tyder alt på. Foto: Birgitte Kjær

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klamme toiletter: Sådan er det på en festival

Gæsterne på Roskilde strømmer til betalingstoiletterne, fordi de normale er for ulækre.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er kø. Lang kø. Kø til toiletter, hvor gæster på årets Roskilde Festival skal betale for at lade vandet eller det, der er værre.

Men årsagen er enkelt, lyder det fra de tålmodige, men tissetrængende. De normale er simpelthen for klamme.

Det er første gang festivalarrangørerne forsøger sig med at tage penge for garanteret rene toiletforhold, og det tegner til at blive en succes.

Inden for det indhegnede område er der et tykt lag træflis på jorden, så ingen får smat under skoene. Der er rindende vand, sæbedispensere, føntørrere og spejle. Der er konstant fem-seks frivillige på vagt til at sørge for, at de 48 toiletter med vandskyl er rene og pæne.

Klager på facebook At succesen kommer, fordi de normale toiletter flyder over med papir og tis på brættet, bekymre ikke.

»Det går, som det går på en festival. Der er ikke rent hele tiden, og de er heller ikke tomme hele tiden, naturligvis«, siger Roskilde Festivalens talskvinde Christina Bilde til politiken.dk.

»Vi kører efter den modus, som vi altid har gjort, og gør, hvad vi kan for at komme ud. Vi får da også opringninger eller beskeder på facebook indimellem om, at nu er der altså noget, der lige er lidt for fyldt. Det kan også ske, at der kommer et mindre delikat billede op, men så ringer vi til vores folk, og så rykker de ud. Så det er, som det er, når man er på festival dybest set«.

Et forsøg

Hun understreger, at festivalen glæder sig over det hyppige omfang, gæsterne benytter toiletterne, der koster fem kroner for et besøg.

»Det var lidt et forsøg i år, for at se om det var noget, gæsterne var interesserede i«.

LÆS OGSÅ

Men er det ikke et tegn på, at toiletterne er rene nok, når folk hellere vil betale?

»Sådan synes jeg faktisk ikke at man kan se det. Jeg synes ikke, at man kan forvente, at et toilet på et midlertidigt sted med så mange mennesker, som vi er på Roskilde Festival, hele tiden er rent. Men det er et tegn på, at man gerne vil det rene også. Ligesom vi også har de kolde og varme bade«.

Vil I i fremtiden gøre mere brug af betalingsmodellen?

»Det er det, vi tester nu. Vi har de varme bade, og nu ser vi, hvordan det går med toiletterne. Det er også et spørgsmål om, hvorvidt det kan lade sig gøre. Vi skal stadig anlægge dem, og de skal placeres rigtigt. Jeg har svært ved at forestille mig, at det kun skal blive betalingstoiletter«, slutter Christina Bilde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden