Vild med radioprogrammer, hvor kendte danskere diskuterer emner, de ikke rigtig ved noget om? Synes du, alt bliver bedre med en masse jingler? Træt af faktuel viden? Vil du helst ikke overraskes eller lære noget om ting, du ikke kendte noget til i forvejen?
Jamen så bliv på P1, der er blevet oversvømmet af debatprogrammer, hvor det virker, som om man kan kvalificere sig som paneldeltager, blot man evner at tumle ind gennem svingdøren i DR-byen. Det er sikkert billigt at lave, men risikoen for at blive klogere er desværre ofte meget sjældent til stede.
Det er det til gengæld, hvis man finder forfatter, journalist og historiker Dorthe Chakravartys podcast, som hun udgiver i eget navn. Klinger navnet velkendt blandt andre, der begræder P1’s udvikling, er det formentlig, fordi hun på kanalen i syv år lavede programmet ’Alle tiders historie’.
I sine podcast beskæftiger hun sig med alt det, man ikke vidste, man gerne ville vide meget mere om, og gør lytteren klogere på danmarkshistorien. Podcastene er en samtale mellem to mennesker, hvor Chakravarty ikke fylder mere end nødvendigt, men hvor hun nysgerrigt og begejstret lader sin gæst fortælle, så lytteren bliver klogere.
Udgangspunktet er ofte en bog, som i et af de nyeste afsnit, hvor Hans Henrik Appel fortæller om ’Barrison-feberen’, der handler om fem danske søstre, der i begyndelsen af det 20. århundrede forførte den vestlige verden, og som optrådte uhørt vovet med nøgne ben og lod sig fotografere rygende cigaretter. De blev verdenstjener, søsteren Lola ligefrem tegnet af selveste Henri de Toulouse-Lautrec. Deres triste endeligt må man lytte sig til.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her