0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Veganer, vegetar eller kødspiser? Betegnelsen siger ikke noget om, hvad du i virkeligheden spiser. Kun noget om, hvem du gerne vil være

Kød behøver ikke at være enten-eller. Det handler om at finde balancen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Masao Yamazaki
Tegning: Masao Yamazaki
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi diskuterede det længe på redaktionen. Kan et madmagasin, hvis raison d’être er at skubbe vores madvaner i en grønnere retning, bringe en opskrift på en pølse? Altså ikke noget med en vegetarisk efterligning, men en ægte pølse lavet på svinetarm, flæsk og krydderier. Vi endte med at sige ja, for vi mener ikke, at det nødvendigvis er enten eller med kød. Derimod handler det om at sætte grøntsagerne i centrum og betragte kød som en luksus, vi engang imellem kan vælge til. Lidt ligesom med kager og andre sødesager. Det er noget, vi skal spise med omtanke.

Der er et godt stykke vej fra de store trug med hakket okse i Bilka til ideen om kun at spise kød fra dyr, der har levet et ordentligt liv. Men det er muligt, især hvis vi i den grønne omstillings navn begynder at kigge bag om de råvarer, vi vælger, og stiller krav til, hvordan de produceres. Tidligere på sommeren skrev jeg i dagbladet Politiken en klumme om at prøve at spise vegansk i en uge. Jeg fik mangevrede reaktioner, da jeg skrev om nogle af de afsavn, det afstedkom for mig. Jeg burde nok have forudset de mange hidsige indlæg, for der er gået identitetspolitik i vores madliv.

Man kan i princippet leve af hvidt toastbrød og jordbærmarmelade fra den blå plastikspand og kalde sig veganer. Betegnelsen veganer, vegetar eller kødspiser siger ikke noget om, hvad du i virkeligheden spiser. Kun noget om, hvem du gerne vil være.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere