0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bagværk og identitet: Det er ikke så let at lære kagernes sprog

Lad mig straks gå til bekendelse: Jeg kan ikke fordrage jeres danske fastelavnsboller.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Masao Yamazaki
Tegning:: Masao Yamazaki
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg skriver disse ord i begyndelsen af marts, så jeg har haft hovedet fuldt af fastelavnsboller. Indtil for nylig var de overalt: I supermarkederne lå de og splattede ud i håbløse plastikindpakninger, eller de lå udsmattede i forbipasserende børns fedtede hænder. Alle gik rundt og begejstredes over disse søde klumper dej fyldt med creme, creme og atter creme. Bvadr!

Jeg vil gerne lære at elske dem. Og jeg er ærlig talt lidt flov over ikke at gøre det. Ikke fordi der i sig selv er noget forkert i at nære modvilje mod klæge, overfyldte boller – alle er jo i deres gode ret til at have egne præferencer – men fordi de for mig som udefrakommende lader til at udgøre en uomgængelig del af danskernes identitet lidt i stil med at kunne synge med på Kim Larsens sange eller betale sin skat med glæde.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.