0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nakkekotelet i øl med perlekorn

Meyers køkken står bag nogle af danskernes mest populære nye opskrifter. Her er køkkenchef Søren Kyeds bud på ny nordisk SU-mad.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Simon Fals
Foto: Simon Fals
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 1 person

Ingredienser:

1 nakkekotelet
1/4 dl øl
1 tsk. tørret timian
1 spsk. olie
Salt og friskkværnet peber

Lun salat
1 majskolbe
50 g kogte perlekorn (perlebyg, perlerug, perlehvede)
1 tomat
1 løg
1 spsk. olie

Sådan gør du:

1. Pil bladene af majskolben, del den på midten, og skær majsene af med en kniv.

Skær tomaten i tern. Pil løget, del det på midten, og skær det i halve ringe.

2. Krydr koteletten med salt. Kom den på en varm pande med olie.

Brun koteletten på begge sider. Den skal have en flot gyldenbrun stegeskorpe, så man får smagen af stegt gris og ikke kogt gris. Når koteletten har fået stegeskorpe, steges den færdig ved medium varme i cirka 2-3 minutter på hver side.

3. Rør øl, timian og peber sammen. Hæld øllet på panden, og lad det koge ind, så det sætter sig omkring koteletten. Læg koteletten på en tallerken.

4. Vask panden af.

Sæt panden tilbage på varmen, kom olie på. Kom majs og løg på panden, og rist det godt igennem. Tilsæt de kogte perlekorn og tomaten, og vend rundt. Smag til med salt og peber.
Tip
Hvis du kommer forbi en busk med hyben, så tag endelig et par hyben med hjem. Befri dem for hybenfrø, skær dem i kvarte, og kom i retten sammen med perlekorn og tomat.