MØR TIL BENET. Det er smukt at servere kalveskanken hel på bordet med et ordentligt drys persille.
Foto: Columbus Leth

MØR TIL BENET. Det er smukt at servere kalveskanken hel på bordet med et ordentligt drys persille.

Langtidsstegt kalveskank med selleripuré

Efter 4 timer i ovnen med øl er kalveskanken så mør, at du kan plukke kødet af den.

Opskrifter

Til 4 personer

Ingredienser

2 gulerødder

2 persillerødder

2 porrer

2 løg

4 fed hvidløg 1 citron

1 hel kalveskank, ca. 2,5 kg

1 dusk timian

2 øl, ale eller stouttypen

2 kviste persille

salt og peber

Selleripure:

2 knoldsellerier

2 spsk. smør

salt og peber

1-2 dl mælk, eller piskefløde

Sådan gør du:

1. Skræl gulerødder og persillerødder. Rens porrerne, og pil løg og hvidløg. Snit alle grøntsagerne i grove stykker. Del citronen.

2. Læg grøntsagerne i en stegeso eller en gryde med låg sammen med kødet, vend rundt med salt og peber og overhæld det hele med øl. Stil det i ovnen med låget på ved 150 grader i 4 timer.

3. Selleripure: Skræl sellerien, og skær den i grove stykker. Damp dem møre i en gryde under låg i smør, salt og peber. Pisk i sellerien med et piskeris og smag puréen til med mælk eller fløde.

4. Sæt kalveskanken hel på middagsbordet med alle urterne, der har ligget sammen med den, og et ordentligt drys persille. Så kan folk selv plukke det kød af, de ønsker. Server selleri-pureen ved siden af.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce