Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Svinekød og kål klæder hinanden godt, og mørbradgryden kan tilberedes med mange kålsorter.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den skulle du prøve: Madredaktørens mørbradgryde med svampe og kål

En klassiker, der har fået et ekstra grønt indslag i form af kål.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

2 løg

2 fed hvidløg

300 g portobellosvampe

2 æbler

olivenolie

500 g mørbrad i skiver

6 skiver bacon

2 dl fløde

1 spsk. balsamicoeddike

3 dl vand

1 citron, saft og skal heraf

salt og peber

200 g snittet kål, f.eks. grønkål eller palmekål

persille

400 g basmatiris

Sådan gør du:

  1. Pil løgene, og skær dem i både. Pil hvidløgsfedet. Skær svampene i skiver. Vask æblerne, skær dem i både og kasser kernehuset.
  2. Steg svampene ved høj varme i lidt olivenolie i en stegegryde. Tag dem op, og læg dem på en tallerken. Steg løgene ved svag varme. Tilsæt presset hvidløg efter et par minutter.
  3. Kog risene i 7 dl vand tilsat 1 tsk. salt i 12 minutter, sluk, og lad gryden stå på eftervarmen, til resten af retten er færdig.
  4. Brun mørbradstykkerne i gryden sammen med løg og hvidløg, og steg et par minutter.
  5. Del baconskiverne i mindre stykker, og steg dem sammen med kødet et par minutter, til kødet har en god stegeskorpe.
  6. Tilsæt svampe, stykker af æbler og fløde, balsamico og vand, til det dækker.
  7. Lad det koge op, men skru staks ned, og lad retten simre i ca. 15 minutter under låg, til kødet er mørt. Tag eventuelt låget af de sidste fem minutter, så væden kan koge lidt ind.
  8. Skyl citronen, og riv skallen. Skyl og hak persillen. Bland citronskal og persille i en lille skål.
  9. Smag retten til med salt, peber og citronsaft. Vend kål i retten, og server med persille-citronskal og kogte ris.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden