Svinekød og kål klæder hinanden godt, og mørbradgryden kan tilberedes med mange kålsorter.
Foto: Chris Tonnesen

Svinekød og kål klæder hinanden godt, og mørbradgryden kan tilberedes med mange kålsorter.

Opskrifter

Nem hverdagsmad: Madredaktørens mørbradgryde med svampe og kål

En klassiker, der har fået et ekstra grønt indslag i form af kål.

Opskrifter

4 personer

Tilberedningstid: Ca. 35 minutter

Ingredienser

2 løg
2 fed hvidløg
300 g portobellosvampe
2 æbler
olivenolie
500 g mørbrad i skiver
6 skiver bacon
2 dl fløde
1 spsk. balsamicoeddike
3 dl vand
1 citron, saft og skal heraf
salt og peber
200 g snittet kål, f.eks. grønkål eller palmekål
persille
400 g basmatiris

Sådan gør du:

  1. Pil løgene, og skær dem i både. Pil hvidløgsfedet. Skær svampene i skiver. Vask æblerne, skær dem i både og kasser kernehuset.
  2. Steg svampene ved høj varme i lidt olivenolie i en stegegryde. Tag dem op, og læg dem på en tallerken. Steg løgene ved svag varme. Tilsæt presset hvidløg efter et par minutter.
  3. Kog risene i 7 dl vand tilsat 1 tsk. salt i 12 minutter, sluk, og lad gryden stå på eftervarmen, til resten af retten er færdig.
  4. Brun mørbradstykkerne i gryden sammen med løg og hvidløg, og steg et par minutter.
  5. Del baconskiverne i mindre stykker, og steg dem sammen med kødet et par minutter, til kødet har en god stegeskorpe.
  6. Tilsæt svampe, stykker af æbler og fløde, balsamico og vand, til det dækker.
  7. Lad det koge op, men skru staks ned, og lad retten simre i ca. 15 minutter under låg, til kødet er mørt. Tag eventuelt låget af de sidste fem minutter, så væden kan koge lidt ind.
  8. Skyl citronen, og riv skallen. Skyl og hak persillen. Bland citronskal og persille i en lille skål.
  9. Smag retten til med salt, peber og citronsaft. Vend kål i retten, og server med persille-citronskal og kogte ris.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce