Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Citronkagen kan spises lun eller kold og holde sig en lille uges tid uden at blive kedelig.

Citronkagen kan spises lun eller kold og holde sig en lille uges tid uden at blive kedelig.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Italiensk citronnøddekage

Kagen er et kick af citrusvelsmag – et sødt citruschok, hvor syren og det lidt bitre i citronen spiller godt med sødmen i siruppen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

8 personer

Ingredienser

3 økologiske citroner

200 g hasselnødder, blendet til nøddemel

200 g mel

200 g flormelis

2 tsk. bagepulver

3 æg

cremefraiche 38 %

Springform, 20 cm i diameter

Citronsirup

500 g sukker

1/2 l vand

3 citroner, skal fra

Sådan gør du:

  1. Kog de tre hele citroner i rigeligt vand i cirka 1 time. Tag dem op af vandet, og køl dem ned. Flæk dem, fjern kernerne og blend dem til en fin pure.
  2. Bland nøddemel, mel, flormelis og bagepulver i pureen, og vend æggene i et ad gangen.
  3. Hæld dejen i en smurt springform, der evt. er drysset med lidt sukker.
  4. Bag kagen i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 min.
  5. Citronsirup: Kog sukker og vand op, og lad det simre.
  6. Skær citronskal fra tre citroner i fine strimler (gem resten af citronerne i køleskabet til en anden god gang), og kog strimlerne op fra koldt vand to gange. Si vandet fra, og hæld strimlerne i sukkersiruppen, som koges i 15-20 minutter, indtil den har en let sirupkonsistens, og køl den ned.
  7. Når kagen er færdigbagt, køles den lidt ned og prikkes derefter med en gaffel overalt på toppen. Hæld citronsiruppen over den.
  8. Server kagen lun eller kold med cremefraiche eller vaniljeis.

TIP: Kagen kan fint laves med andre typer af nødder og citrusfrugt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden