Kyllingen og fyldet er syrligt, sødt, salt og lidt stærkt. Retten er tilberedt i en marokkansk tagine, hvor smagen fortættes, selv om låget fungerer som en lille skorsten, hvorigennem en smule væde fordamper.
Foto: Ditte Ingemann

Kyllingen og fyldet er syrligt, sødt, salt og lidt stærkt. Retten er tilberedt i en marokkansk tagine, hvor smagen fortættes, selv om låget fungerer som en lille skorsten, hvorigennem en smule væde fordamper.

Opskrifter

Sådan laver du den saftig: Tagine med kylling, grønne oliven og marokkanske citroner

Det her tager tid. Men det er værd at vente på. Har du ikke en tagine, brug da en stegeso, en støbejernsgryde eller en Römertopf.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

1 hel kylling

Marinade

4 fed hvidløg

20 g ingefær

skal og saft af 1 citron

2 spsk. ras el hanout

4 spsk. olivenolie

salt og peber

Taginefyld

50 g saltede marokkanske citroner

1 fennikel

2 rødløg

150 g grønne oliven

100 g smuttede mandler

frisk koriander eller persille til topping

Sådan gør du:

 1. Skær kyllingen ud i 8 stykker.
 2. Marinade: Riv hvidløg og ingefær, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne, og lad det trække i ca. 1 time.
 3. Taginefyld: Skær de saltede citroner i små stykker, og snit fennikel og rødløg i tynde strimler. Kom det hele i bunden af en tagine, stegeso eller gryde sammen med oliven og mandler. Fordel kyllingen ovenpå, læg låg på, og bag det i ovnen ved 185 grader i ca. 1,5 time, eller til kyllingen er gennemstegt.
 4. Inden servering drysses med hakket persille eller koriander. Server retten med brød eller couscous.

Tip: Du kan købe de saltede marokkanske citroner eller lave dem selv. De smager fantastisk og meget aromatisk. Ud over at være smukke kan citronerne pifte selv de kedeligste retter op ved at bidrage med en dejlig, syrlig og salt smag. Du skal betragte citronerne som et krydderi, og du behøver kun bruge en lille smule, da de har masser af smag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce