Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Kyllingen og fyldet er syrligt, sødt, salt og lidt stærkt. Retten er tilberedt i en marokkansk tagine, hvor smagen fortættes, selv om låget fungerer som en lille skorsten, hvorigennem en smule væde fordamper.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan laver du den saftig: Tagine med kylling, grønne oliven og marokkanske citroner

Det her tager tid. Men det er værd at vente på. Har du ikke en tagine, brug da en stegeso, en støbejernsgryde eller en Römertopf.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

1 hel kylling

Marinade

4 fed hvidløg

20 g ingefær

skal og saft af 1 citron

2 spsk. ras el hanout

4 spsk. olivenolie

salt og peber

Taginefyld

50 g saltede marokkanske citroner

1 fennikel

2 rødløg

150 g grønne oliven

100 g smuttede mandler

frisk koriander eller persille til topping

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen ud i 8 stykker.
  2. Marinade: Riv hvidløg og ingefær, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne, og lad det trække i ca. 1 time.
  3. Taginefyld: Skær de saltede citroner i små stykker, og snit fennikel og rødløg i tynde strimler. Kom det hele i bunden af en tagine, stegeso eller gryde sammen med oliven og mandler. Fordel kyllingen ovenpå, læg låg på, og bag det i ovnen ved 185 grader i ca. 1,5 time, eller til kyllingen er gennemstegt.
  4. Inden servering drysses med hakket persille eller koriander. Server retten med brød eller couscous.

Tip: Du kan købe de saltede marokkanske citroner eller lave dem selv. De smager fantastisk og meget aromatisk. Ud over at være smukke kan citronerne pifte selv de kedeligste retter op ved at bidrage med en dejlig, syrlig og salt smag. Du skal betragte citronerne som et krydderi, og du behøver kun bruge en lille smule, da de har masser af smag.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden