Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Kyllingen og fyldet er syrligt, sødt, salt og lidt stærkt. Retten er tilberedt i en marokkansk tagine, hvor smagen fortættes, selv om låget fungerer som en lille skorsten, hvorigennem en smule væde fordamper.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan laver du den saftig: Tagine med kylling, grønne oliven og marokkanske citroner

Det her tager tid. Men det er værd at vente på. Har du ikke en tagine, brug da en stegeso, en støbejernsgryde eller en Römertopf.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

1 hel kylling

Marinade

4 fed hvidløg

20 g ingefær

skal og saft af 1 citron

2 spsk. ras el hanout

4 spsk. olivenolie

salt og peber

Taginefyld

50 g saltede marokkanske citroner

1 fennikel

2 rødløg

150 g grønne oliven

100 g smuttede mandler

frisk koriander eller persille til topping

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen ud i 8 stykker.
  2. Marinade: Riv hvidløg og ingefær, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne, og lad det trække i ca. 1 time.
  3. Taginefyld: Skær de saltede citroner i små stykker, og snit fennikel og rødløg i tynde strimler. Kom det hele i bunden af en tagine, stegeso eller gryde sammen med oliven og mandler. Fordel kyllingen ovenpå, læg låg på, og bag det i ovnen ved 185 grader i ca. 1,5 time, eller til kyllingen er gennemstegt.
  4. Inden servering drysses med hakket persille eller koriander. Server retten med brød eller couscous.

Tip: Du kan købe de saltede marokkanske citroner eller lave dem selv. De smager fantastisk og meget aromatisk. Ud over at være smukke kan citronerne pifte selv de kedeligste retter op ved at bidrage med en dejlig, syrlig og salt smag. Du skal betragte citronerne som et krydderi, og du behøver kun bruge en lille smule, da de har masser af smag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden