Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kyllingen og fyldet er syrligt, sødt, salt og lidt stærkt. Retten er tilberedt i en marokkansk tagine, hvor smagen fortættes, selv om låget fungerer som en lille skorsten, hvorigennem en smule væde fordamper.
Foto: Ditte Ingemann

Kyllingen og fyldet er syrligt, sødt, salt og lidt stærkt. Retten er tilberedt i en marokkansk tagine, hvor smagen fortættes, selv om låget fungerer som en lille skorsten, hvorigennem en smule væde fordamper.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan laver du den saftig: Tagine med kylling, grønne oliven og marokkanske citroner

Det her tager tid. Men det er værd at vente på. Har du ikke en tagine, brug da en stegeso, en støbejernsgryde eller en Römertopf.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

1 hel kylling

Marinade

4 fed hvidløg

20 g ingefær

skal og saft af 1 citron

2 spsk. ras el hanout

4 spsk. olivenolie

salt og peber

Taginefyld

50 g saltede marokkanske citroner

1 fennikel

2 rødløg

150 g grønne oliven

100 g smuttede mandler

frisk koriander eller persille til topping

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen ud i 8 stykker.
  2. Marinade: Riv hvidløg og ingefær, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Gnid marinaden godt ind i kyllingestykkerne, og lad det trække i ca. 1 time.
  3. Taginefyld: Skær de saltede citroner i små stykker, og snit fennikel og rødløg i tynde strimler. Kom det hele i bunden af en tagine, stegeso eller gryde sammen med oliven og mandler. Fordel kyllingen ovenpå, læg låg på, og bag det i ovnen ved 185 grader i ca. 1,5 time, eller til kyllingen er gennemstegt.
  4. Inden servering drysses med hakket persille eller koriander. Server retten med brød eller couscous.

Tip: Du kan købe de saltede marokkanske citroner eller lave dem selv. De smager fantastisk og meget aromatisk. Ud over at være smukke kan citronerne pifte selv de kedeligste retter op ved at bidrage med en dejlig, syrlig og salt smag. Du skal betragte citronerne som et krydderi, og du behøver kun bruge en lille smule, da de har masser af smag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden