Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Joachim Wichmann
Foto: Joachim Wichmann

Sommerbær hører ikke kun til i kager og desserter. Brug de friske bær i salaten. De søde bær giver et godt modspil til den syrlige vinaigrette og salte ost.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næsten som en dessert: Sommersalat med bær, quinoa og brombær-vaniljevinaigrette

Denne friske sommersalat er, som navnet også antyder, helt perfekt tilbehør til sommerens middage og grillaftener. Salaten er fyldt med sødme fra bærrene, der får et lækkert modspil fra den syrlige vinaigrette og den salte feta.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

1 dl quinoa

1 bakke eller 125 g hindbær

1 bakke eller 125 g blåbær

1/2 bakke eller 65 g brombær

75 g spinat

75 g fetaost, smuldret

1 håndfuld pekannødder

Brombær-/vaniljevinaigrette

1/2 bakke eller 65 g brombær

1/2 tsk. vaniljepulver

1 spsk. olivenolie

1/2-1 spsk. balsamicoeddike

1 tsk. akaciehonning

1 spsk. koldt vand

havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Start med at koge quinoaen efter instrukserne på pakken, og sæt den derefter til side, så den kan køle af.
  2. Kom alle ingredienserne til vinaigretten i en minihakker eller blender, og blend, til du har en jævn vinaigrette. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
  3. Anret bærrene på en bund af spinat sammen med den afkølede quinoa, fetaost og pekannødder. Server salaten med 1-2 spsk. vinaigrette og resten i en lille skål ved siden af.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden