Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En smagfuld æblekage, som er nem at bage. Perfekt til en regnfuld efterårsdag.

En smagfuld æblekage, som er nem at bage. Perfekt til en regnfuld efterårsdag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dittes nemme æblekage med olivenolie og mandelmel

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Denne kage er utrolig nem at bage og smager skønt. Kagen er bedst samme dag, som den er bagt, og ellers skal den opbevares på køl.

4-6 personer

Ingredienser
100 g olivenolie
3 æg
skal fra 1 økocitron
100 g sukker eller kokossukker
120 g mandelmel
50 g boghvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
1 tsk. kanel
2 æbler, skåret i tynde skiver, f.eks. rød aroma

Pynt
ca. 3 spsk. grofthakkede hasselnødder

Sådan gør du

  1. Rør olivenolie, æg og citronskal godt sammen i en skål. Rør sukker, mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kardemomme og kanel sammen i en anden skål, og rør de våde ingredienser sammen med de tørre, indtil dejen er ensartet.
  2. Hæld dejen i en smurt, aflang tærteform, gerne med løs bund, og placer æbleskiverne oven på dejen. Drys med hasselnødder.
  3. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter. Server den lun med cremefraiche eller flødeskum.

Tip: Jeg anbefaler rød aroma. Aroma er en krydsning af de to danske sorter ingridmarie og filippa og er et sensommeræble. Æblet er stort og meget velformet og er perfekt som spiseæble eller til desserter og salater, da smagen er frisk, saftig og krydret, og æblet har en sprød konsistens.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden