0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Bliv ikke skræmt af den lange ingrediensliste: Cremet, krydret suppe, der holder kulden væk

En spicy suppe med masser af smag - perfekt på en kold efterårsdag. Bliv ikke skræmt af den lange ingrediensliste, for suppen er det hele værd. Lav gerne en stor portion, for suppen smager næsten endnu bedre dagen efter, når den har trukket endnu mere smag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Suppen med indisk inspiration har fyldig smag af mange krydderier og mætter godt, ikke mindst takket være linserne.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser

2 spsk. olie
2 rødløg, finthakket
3 fed hvidløg, revet
4 stængler bladselleri, i små stykker
2 æbler, i små tern, f.eks. holsteiner cox
2 tsk. gurkemeje
15 g ingefær
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stærk karry
1 spsk. garam masala
4 kardemommekapsler
1 stang kanel
4 tørrede limeblade
1 dåse hakkede tomater
ca. 1 l fond
100 g røde linser
1 dåse kokosmælk
limesaft
salt

Topping
frisk koriander

Sådan gør du:

  1. Varm olie op i en gryde, og svits løg, hvidløg, selleri og æbler. Tilsæt gurkemeje, revet ingefær, spidskommen, karry og garam masala, og lad det stege i ca. 4-5 minutter ved middelvarme.
  2. Rør det hele godt rundt, og tilsæt kardemomme, kanel, limeblade, hakkede tomater og bouillon. Lad det hele simre ved middelvarme i ca. 1 time.
  3. Tilsæt derefter linser og kokosmælk, og lad suppen simre i yderligere 45 minutter.
  4. Smag suppen til med limesaft og eventuelt lidt salt. Tag kardemomme, kanel og limeblade op inden servering.

Tip: Vil du have en mere fyldig suppe, så tilsæt 1 stor kartoffel skåret i små tern.

Tip 2: Jeg anbefaler holsteiner cox, der er i meget nær familie med det velkendte cox orange. Et fint orangerødt æble, som er lidt større end cox orange. Æblets frugtkød er fast og saftigt og smagen lidt syrlig, og det har masser af aroma. Holsteiner cox egner sig som spiseæble og er også dejligt at bruge til æblemost.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden