0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

På ægte fransk maner: Saltbagte kastanjer med beurre noisette

Kastanjer har brødfødt mangen en fattig fransk familie i tidligere tider. Traditionelt ristede man dem over åben ild på en kastanjepande af støbejern med huller i bunden, så varmen fra ildstedet kom op omkring kastanjerne, men da brændekomfuret forsvandt, tog saltbagning over.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

500 g friske spisekastanjer

groft salt

Til servering

100 koldt smør eller beurre noisette

havsalt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Skær en ridse eller et kryds i den spidse ende af hver kastanje. Sæt dem i et lille ovnfast fad med salt, med ridserne opad, og bag dem i 30-45 minutter alt efter størrelse.
  2. Tag fadet med kastanjerne ud af ovnen, læg straks en tyk avis eller et låg over fadet og lad kastanjerne stå og dampe i 5 minutter – så bliver de nemmere at pille. Fjern avis eller låg, og lad evt. kastanjerne køle en lille smule mere inden servering.
  3. Bræk dem ud af skallerne og spis dem med afkølet brunet smør (eller almindeligt smør) og havsalt.
  4. Lav beurre noisette ved at komme 100 gram smør i en lille tykbundet kasserolle og smelte det over middel varme. Lad smørret stå og koge lige så stille, til det bruner og dufter nøddeagtigt. Det må ikke ryge og branke! Hæld smørret i en lille varmefast skål – hæld langsomt, så det brune bundfald bliver tilbage i kasserollen. Sæt smørret i køleskabet i nogle timer, til det igen er fast.

Tip: Blå ost er et godt tilbehør. Hvis du vil drikke vin til de søde, fede nødder, så vælg altid hvidvin – personligt er jeg begejstret for pinot gris (af den naturlige slags) til kastanjer.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts