Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Foruden spidskål indeholder salaten bl.a. jordbær. Er vejret til det, griller du naturligvis kødet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dagens opskrift: Grillkoteletter med sommerlig spidskålssalat

Et godt stykke kød og en fyldig salat bliver hurtigt til et let og sundt aftensmåltid.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tilberedningstid: Ca. 35 minutter

Til 4 personer

Ingredienser

1 kg små vaskede kartofler

1 spidskål

1 mozzarella

250 g jordbær

basilikum

4 frilandssvinekoteletter på skaft

olivenolie og lidt smør

salt og peber

Dressing

3 spsk. hyldeblomstsaft

1 spsk. hvidvinseddike

4 spsk. olivenolie

friskkværnet peber

havsalt

Sådan gør du:

  1. Kog kartoflerne i vand tilsat salt i ca. 15 minutter. Stik i dem med en skarp kniv for at tjekke, om de er møre.
  2. Snit spidskålen fint. Kom den i en rummelig skål. Hæld vandet fra mozzarellaen og skær den i tern. Kom den ligeledes i skålen. Skyl jordbær og tag stilken af. Skær dem i kvarter og kom dem i skålen. Gem eventuelt et par stykker til pynt.
  3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten. Vend rundt. Fordel blade af basilikum over, kværn godt med sort peber over, og slut af med et drys havsalt.
  4. Varm en stor stegepande op til høj varme, tilsæt fedtstof og brun koteletterne 1 minut på hver side, skru ned til medium varme og steg dem 7-8 minutter på hver side. De må gerne være let rosa indeni. Er vejret til det smider du dem på grillen.
  5. Server koteletterne med spidskålssalaten, kartofler og god sauce. Rør evt. en dip sammen af et par spsk pesto og 1 dl creme fraiche, hvis du vil have ekstra dyppelse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden