0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Æbleflæsk, som jeg laver det, er i den grove æbleende og har masser af sprødt spæk på toppen i stedet for bacon.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fornyet klassiker: Uforglemmelig æbleflæsk med løg og timian

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

400 g røget spæk

1 kg æbler, ingridmarieeller filippa

3 løg eller rødløg

1 god håndfuld timiankviste

havsalt

3-4 spsk. brun farin

1 spsk. æblecidereddike

Tilbehør

rugbrød

Sådan gør du:

  1. Skær spækket i tern på ca. 1 x 1 cm. Steg dem på en varm dyb pande, til de er gyldne og sprøde. Hæld fedtet fra, efterhånden som det smelter af, så spækket kan blive sprødt. Gem fedtet i en lille skål. Vip det sprøde spæk over på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
  2. Træk panden af blusset, men lad den blive fremme.
  3. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Vask æblerne godt, befri dem for kernehus, og skær også dem i både. Hæld 3-4 spsk. af det smeltede fedt på panden, varm den op, og tilsæt løgene. Lad løgene stege i små 5 minutter, til de bliver gennemsigtige. Tilsæt æblebådene, og lad dem stege sammen med løgene i yderligere 5 minutter. Tilsæt så timianblade, et drys havsalt, brun farin og æbleeddike, og lad det hele simre, til æbler og løg er godt møre og begynder at smelte lidt sammen. Hvis du har et stort låg, der kan dække panden, kan du fint lægge det over undervejs, så æbler og løg dampes møre. Smag til sidst til med salt, farin og æblecidereddike, så der er en god balance mellem salt, sødme og syre. Server æbleflæsket lunt med de sprøde spæktern på toppen og godt gammeldags rugbrød med masser af rugkerner, og ikke for mange fuglefrø, til.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

    Henter…

    Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

  • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

    Du lytter til Politiken

    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

    Henter…

    I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

    Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

    Henter…

Forsiden