Kartoffelmosen får ekstra smag og kontrast i konsistens af de ristede nødder og persille.
Foto: Line Thit Klein

Kartoffelmosen får ekstra smag og kontrast i konsistens af de ristede nødder og persille.

Opskrifter

Kartoffelmos med brunet smør, persille og citron

Opskrifter

Til 4-5 personer

Ingredienser

1 kg kartofler, gerne store vildmose eller ditta

100 g smør

2 dl sødmælk

1 lille bdt. persille

50 g hasselnødder

1,5 spsk. æbleeddike

1 skalotteløg

Sådan gør du:

  1. Hak persille, hasselnødder og derefter skalotter, og hold alle tre ting adskilt.
  2. Skræl kartoflerne, og kog dem helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, tilsæt mælken, stil gryden tilbage på blusset, kog op, og sluk
  3. Brun smørret i en kasserolle, indtil det bruser af, hæld 2/3 af smørret i kartoflerne, og behold resten i kasserollen. Mos kartofler, mælk og brunet smør groft med et piskeris, og hæld mosen i et varmt fad.
  4. Kom hasselnødderne ned til det brunede smør i kasserollen, og rist dem kort. Kom derefter skalotter, persille og æbleeddike i, det skal blive varmt og bruse lidt op. Rør rundt, hæld det over kartoffelmosen, og servér straks.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden