0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vegansk jul: Risalamande med blåbærsauce

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Ingen jul uden risalamande. For den kan godt være flødefri.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

100 g grødris

3 dl vand

1 tsk. salt

1 kanelstang eller 1 tsk. stødt kanel

2 dl piskbar sojafløde

2-3 spsk. flormelis

1/2 stang vanilje, evt. 1 tsk. stødt vanilje

25 g mandelflager + 1 hel smuttet mandel

Blåbærsauce:

150 g blåbær

1/2 dl blåbærsirup

1/2 dl hvidvin (kan erstattes af appelsinsaft)

ca. 1 spsk. maizenamel

1 spsk. små friske timianblade (kan udelades)

  1. Kog risene i vandet med salt og kanel. Lad risene simre over meget svag varme i ca. 30 minutter. Hold øje med risene, og rør i dem en gang imellem. Mærk konsistensen efter 25 minutter, om risene er ved at være kogt. Alt vandet skal være kogt væk, og kornene skal være bløde. Afkøl risen, og fjern en evt. kanelstang
  2. Lav saucen: kom blåbærrene i en gryde med blåbærsirup og hvidvin eller appelsinsaft. Lad det koge op. Rør ca. 1 spsk. maizenamel ud i 2-3 spsk. vand, og jævn saucen.
  3. Tilsæt timianbladene, og fjern gryden fra varmen. Hvis du vil have saucen mere sød, så tilsæt lidt flormelis.
  4. Servering: Pisk fløden stiv sammen med flormelis. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og rør dem i piskefløden. Smag til med flormelis.
  5. Løsn risene lidt, hvis de klistrer sammen, og vend dem forsigtigt i flødeskummet sammen med mandelflager og den hele mandel.
  6. Servér risalamanden med saucen separat – eller lav portionsanretninger. Pynt evt. med lidt flere mandelflager og små timianstilke.

Tip: Du kan koge risen, dagen før den skal serveres. Du kan også lave saucen dagen før og varme den op før servering.