Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Porterhousesteak med hvidløg, timian og korianderyoghurt

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

700-800 g porterhousesteak

salt

sort peber

2 spsk. vegetabilsk olie

2 hvidløg

10 g timian

2,5 dl græsk yoghurt

20 g koriander

100 g bittersalatmiks, julesalat, radicchio, bøgeblade

1 citron, skåret i både

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Krydr kødet godt med salt og peber, og brun det godt af på alle sider og kanter, læg kødet på en stegerist i en lille bradepande.
  3. Halver hvidløgene, hak timian groft og fordel det på kødet, og bag det i ovnen på 200 grader i 13-14 minutter, tag kødet ud og lad det trække 5 minutter, før det serveres og skæres.
  4. Hak koriander groft, og vend det sammen med yoghurten, og smag til med salt og peber.
  5. Skyl salaten og skær den groft/pluk den i blade.
  6. Anret kødet på et stort skærebræt med bittersalat, citronbåde og korianderyoghurt.

Tip: Porterhousesteak er en gammel klassiker, blev meget brugt i 1970-1980’erne. Den bedste måde at beskrive denne udskæring på er, at det er en forvokset T-bonesteak. Den skal nok bestilles hos en slagter, ellers kan man lave retten med almindelig T-bonesteak, men så er stegetiden anderledes: Steges på en pande i 4-5 minutter på hver side og hviler i 5 minutter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden