Foto: Columbus Leth
Opskrifter

Porterhousesteak med hvidløg, timian og korianderyoghurt

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

700-800 g porterhousesteak

salt

sort peber

2 spsk. vegetabilsk olie

2 hvidløg

10 g timian

2,5 dl græsk yoghurt

20 g koriander

100 g bittersalatmiks, julesalat, radicchio, bøgeblade

1 citron, skåret i både

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Krydr kødet godt med salt og peber, og brun det godt af på alle sider og kanter, læg kødet på en stegerist i en lille bradepande.
  3. Halver hvidløgene, hak timian groft og fordel det på kødet, og bag det i ovnen på 200 grader i 13-14 minutter, tag kødet ud og lad det trække 5 minutter, før det serveres og skæres.
  4. Hak koriander groft, og vend det sammen med yoghurten, og smag til med salt og peber.
  5. Skyl salaten og skær den groft/pluk den i blade.
  6. Anret kødet på et stort skærebræt med bittersalat, citronbåde og korianderyoghurt.

Tip: Porterhousesteak er en gammel klassiker, blev meget brugt i 1970-1980’erne. Den bedste måde at beskrive denne udskæring på er, at det er en forvokset T-bonesteak. Den skal nok bestilles hos en slagter, ellers kan man lave retten med almindelig T-bonesteak, men så er stegetiden anderledes: Steges på en pande i 4-5 minutter på hver side og hviler i 5 minutter.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden