Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jonathan Lovekin
Foto: Jonathan Lovekin

Ottolenghifans lærer hurtigt at købe krydderurter i bundter, for han bruger dem rundhåndet. Som her, hvor de ganske enkelt er hovedingrediensen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Perfekte til pitabrød: Iranske krydderurtefrikadeller

De grønne frikadeller her kan spises ved stuetemperatur som snacks eller serveres med en grøn tahinsauce og lidt ekstra krydderurter.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frikadellerne her kan bruges til at rydde køleskabet for de krydderurter, du måtte have liggende. Bare du bruger samme totale mængde og blander flere krydderurter, vil resultatet smage skønt. Dejen kan holde sig i køleskabet i 1 døgn.

Frikadellerne kan også serveres i pitabrød med forskelligt fyld – yoghurt, chilisauce, syltede grøntsager og tahin fungerer godt. I så fald skal du kun bruge en enkelt frikadelle per person.

8 stk. til 4-8 personer (alt efter om de serveres i pitabrød, eller som de er)

Ingredienser

40 g dild, finthakket

40 g basilikumblade, finthakkede

40 g korianderblade, finthakkede

1 1/2 tsk. stødt spidskommen

50 g frisk, smuldret brødkrumme (ca. 2 skiver, med skorpe, hvis den er blød)

3 spsk berberisbær (eller korender)

25 g valnødder, letristede og grofthakkede

8 store æg, sammenpiskede

4 spsk. solsikkeolie, til at stege i

salt

Sådan gør du:

  1. Kom samtlige ingredienser på nær olien i en stor skål sammen med 1/2 tsk. salt. Rør grundigt rundt, og stil skålen til side.
  2. Hæld 2 spsk. olie på en stor slip let-pande, og varm den op ved middelhøj varme. Læg så dejen på panden i store skefulde. Steg så vidt muligt 4 ad gangen – de skal være cirka 12 cm i diameter – man kan nøjes med 2 eller 3, hvis det kniber med pladsen. Steg dem i 1-2 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle, og stil dem til side, mens du steger resten.
  3. Server dem enten lune eller ved stuetemperatur.

Hvis du vil have tahinsauce til:

  1. Kom 50 g tahin, 30 g persille, 1/2 fed knust hvidløg, 2 spsk. citronsaft og 1 knsp. salt i en blender. Blend det hele i 30 sekunder, og hæld så 1 1/4 dl vand i.
  2. Persillen findeles bedre, hvis man venter med at tilsætte vandet, og gør saucen lysende grøn. Saucen smager også skønt til meget andet – grillet kød og fisk eller ovnstegte grøntsager for eksempel – så lav endelig dobbelt eller tredobbelt portion, og opbevar den i køleskabet. Den holder sig fint i op til 5 dage. Fortynd den med lidt ekstra vand eller citronsaft, hvis den virker lidt for tyk.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden