Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Den grønne ramsløgsolie tilfører både noget visuelt og noget smag til den hvide beurre blanc og de hvide asparges.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stegt kulmule med hvide asparges og beurre blanc med ramsløgsolie

Hvide asparges, hvid fisk og hvid sauce lyder måske ikke er meget, men det er en ret der vil gøre dig lykkelig.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

600 g kulmulefilet

8 hvide asparges

Sauce

1 skalotteløg

1 dl hvidvin

1,5 dl piskefløde

100 g smør fra køl

Fløde

Smør

Ramsløgsolie (se opskriften her)

Ramsløgsblade

Sådan gør du:

  1. Skræl de hvide asparges, skær den nederste bund af, og kog dem i letsaltet vand ca. 6-7 minutter, alt efter hvor store de er. Tjek undervejs – de må endelig ikke koge ud.
  2. Finsnit skalotteløg, og sauter dem i en klat smør i en lille gryde. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til halve. Sigt det, og hæld den sigtede væske tilbage i gryden. Tilsæt fløde, og lad det tykne, mens du pisker. Skru ned.
  3. Skær fisken i fire stykker. Placer en solid klat smør og et skvæt olivenolie på en pande. Fyr godt op for varmen, og lad smørret bruse op. Kom fisken på panden med skindsiden nedad. Steg den på høj varme et par minutter, vend fisken, skru ned og steg den færdig.
  4. Lav imens saucen færdig. Skær smørret i tern, og pisk det langsomt i saucen. Den må ikke koge. Smag til med salt og peber og eventuelt et skvæt hvidvinseddike, hvis den mangler syre.
  5. Find fire tallerkner. Kom en skefuld sauce på i midten. Tilsæt et par dråber ramsløgsolie, og kør rundt i den hvide sauce med en ske, så der dannes et lille mønster. Placer fisken og aspargesene ved siden af, drys med lidt hakkede ramsløgsblade, og server – med mere sauce og nye kogte kartofler eller brød.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

  • Maud Lervik

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden